Ontdek de subsidiemogelijkheden

Sedumdak subsidie in Tilburg

In de stad Tilburg is er een overtuigde beweging in gang gezet naar een groenere en klimaatbestendige stedelijke omgeving. De lokale overheid heeft de inzet van zijn inwoners, bedrijven en instellingen hard nodig om dit te bereiken. Daarom heeft de gemeente een aantrekkelijke subsidie in het leven geroepen voor de aanleg van groendaken en groengevels. Er zijn belangrijke details die elke aanvrager zou moeten kennen en we lichten ze hier uitgebreid toe.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Tilburg subsidie sedumdak

De sedumdak subsidie: hoeveel kunt u krijgen?

Subsidie voor groendak Tilburg

Als u overweegt om een sedumdak of groendak aan te leggen, is het waardevol om te weten dat u tot wel 50% van de werkelijke kosten kunt terugkrijgen in de vorm van een subsidie. Er is echter een plafond voor hoeveel subsidie u kunt ontvangen. Particulieren kunnen tot € 2.500 aan subsidie ontvangen voor hun projecten. Verenigingen van eigenaren, instellingen, bedrijven en woningcorporaties kunnen een maximum van € 30.000 subsidie ontvangen per kadastraal perceel.

De percentages en maximale bedragen per maatregel geven een duidelijk overzicht van de subsidiemogelijkheden. Of u nu overweegt om een sedumdak met een waterberging tot 30 l/m2 of een groendak met een waterberging vanaf 30 l/m2 aan te leggen, de subsidie dekt 50% van de kosten tot een maximum van respectievelijk € 25 en € 40 per m2.

Het aanvraagproces

Als u de keuze heeft gemaakt om te investeren in de vergroening van uw eigendom, dient u een offerte in samen met foto’s van de huidige situatie voordat de werkzaamheden beginnen. Dit geeft de gemeente een duidelijk beeld van uw plannen en hoe de bestaande situatie zal worden verbeterd.

Echter, voordat u te snel op de zaken vooruitloopt, moet u weten dat de aanvrager eigenaar van de locatie moet zijn waar het dak- of gevelgroen wordt aangelegd, of schriftelijk toestemming van de eigenaar moet hebben. Daarnaast mogen de werkzaamheden nog niet zijn gestart voordat de subsidie is aangevraagd. Ook is het belangrijk om te weten dat per kadastraal perceel slechts eenmaal subsidie kan worden ontvangen voor elke maatregel.

Sedumdak subsidie in Tilburg

Uw rol na plaatsing van het sedumdak

Tilburg sedum dak subsidie

Nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd, heeft u nog een aantal verantwoordelijkheden. Om de aangevraagde subsidie te ontvangen, moet u de factuur van de uitgevoerde werkzaamheden insturen, samen met een foto van de nieuwe situatie. Dit toont aan dat de werkzaamheden zijn voltooid volgens de ingediende offerte. Voor dit proces zijn er specifieke verantwoordingsformulieren beschikbaar voor particulieren en instanties. Na aanvraag en voltooiing van de werkzaamheden moet het betreffende verantwoordingsformulier worden ingevuld.

Voorwaarden voor de subsidie

Er zijn enkele belangrijke voorwaarden die gelden voor de subsidie Klimaatbestendig Tilburg. Een daarvan is dat de oppervlakte van het sedumdak of de verwijderde stenen minimaal 6 m2 moet zijn. Dit betekent dat kleinere projecten mogelijk niet in aanmerking komen voor subsidie.

Het aanleggen van een groendak of sedumdak is een geweldige manier om bij te dragen aan een duurzamere en klimaatbestendigere stad. Met de juiste informatie en begeleiding kunt u profiteren van de beschikbare subsidies en zo de kosten van uw project verminderen. We hopen dat deze informatie u helpt om uw eigen groendak of groengevelproject in Tilburg te realiseren.