Ontdek de subsidiemogelijkheden

Sedumdak subsidie in Alkmaar

Een groen dak is niet zomaar een dak. Het is een levende, ademende laag van groen die het stadsgezicht transformeert en een thuis biedt aan biodiversiteit. En nu, met de subsidie groendak Alkmaar, is het nóg aantrekkelijker geworden om deze groene keuze te maken voor je woning of bedrijfspand in de gemeente.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Seumdak subsidie Alkmaar

De groene visie van Alkmaar

Subsidie Alkmaar

In de pittoreske stad Alkmaar is men zich sterk bewust van de invloed van klimaatverandering en de noodzaak tot aanpassing. Daarom stimuleert de gemeente de aanleg van groene daken met een gulle subsidie. Deze daken spelen namelijk een cruciale rol in klimaatadaptatie, dragen bij aan een rijke biodiversiteit en sieren de architectuur van Alkmaar.

Subsidie aanvragen in Alkmaar: wat moet je weten?

Of je nu een huiseigenaar, huurder of zakelijk gerechtigde bent, iedereen in Alkmaar kan gebruik maken van deze kans. Zorg er wel voor dat je 6 tot 13 weken vóór de aanleg van je sedumdak je subsidieaanvraag indient. En, als je geen eigenaar bent, vergeet dan niet de ondertekende toestemming van de eigenaar bij te voegen. Enkele voorwaarden:

  • Je dak moet in de gemeente Alkmaar liggen.
  • De minimale grootte is 4 m².
  • En het moet een waterbergend vermogen hebben van tenminste 20 liter per vierkante meter.

Extra voordeel: kies voor een biodivers groendak, waarbij minimaal 50% van de beplanting bestaat uit andere planten dan sedum. Zo’n dak biedt extra voordelen voor de biodiversiteit en kan je zelfs een hoger subsidiebedrag opleveren!

Alkmaar subsidie sedumdak

Investeer slim met de subsidie groendak Alkmaar

Groendak subsidie Alkmaar

Voor de aanschaf van materialen en de aanlegkosten van je sedumdak biedt Alkmaar een subsidie van:

  • €25 per m² voor reguliere groene daken
  • €35 per m² voor biodiverse daken met een hogere plantendiversiteit

En onthoud: het maximale subsidiebedrag kan oplopen tot €10.000 per aanvraag, per jaar. Maar er is wel een jaarlijks budget, dus wacht niet te lang met aanvragen!

Een sterk, groen Alkmaar

Voordat je je groene oase aanlegt, controleer eerst de draagkracht van je dak. Want hoewel de subsidie groendak Alkmaar de financiële last verlicht, is veiligheid essentieel. De meeste daken zijn niet berekend op het extra gewicht van een groendak. Gelukkig helpt de gemeente hierbij door je toegang te geven tot de constructieberekening van je dak.

Dus, ben je klaar om je steentje bij te dragen aan een groener, veerkrachtiger en mooier Alkmaar? Pak deze unieke kans en transformeer je dak met de hulp van de subsidie groendak Alkmaar!