Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie groendak Assen

In de groeiende stad Assen is er een toenemende aandacht voor duurzaamheid en klimaatbestendigheid. Het aanleggen van een groen dak is een uitstekende stap in deze richting. Maar wat houdt een groen dak in en hoe kun je als inwoner of bedrijf hiervan profiteren? Hier lees je alles over de Assen sedumdak subsidie en de voordelen ervan.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Groendak Assen

Waarom kiezen voor een groen dak?

Een groen dak, beplant met sedum of andere vegetatie, biedt talrijke voordelen. Voor je woning betekent dit een langere levensduur van je dak en een natuurlijke isolatie die je huis koel houdt in de zomer en warm in de winter. Voor de omgeving draagt een groen dak bij aan een betere luchtkwaliteit, een geleidelijke afvoer van regenwater en het aantrekken van diverse belangrijke diersoorten. Bovendien is een groendak in Assen uitstekend te combineren met zonnepanelen, waarmee je nóg duurzamer te werk gaat.

Wie komt in aanmerking voor de Assen groendak subsidie?

Of je nu een inwoner bent, een bedrijf runt of een instelling vertegenwoordigt in Assen, je kunt in aanmerking komen voor de subsidie groendak Assen. Het enige wat je nodig hebt is een offerte van een hovenier of dakspecialist.

Hoeveel subsidie kun je ontvangen?

De stad Assen moedigt het vergroenen van daken actief aan door een subsidie van €20 per vierkante meter aangebracht groen dak, inclusief BTW, te bieden. En er is nog meer goed nieuws! Als je in het beheergebied van het waterschap Hunze en Aa’s woont, kun je bovenop deze subsidie nog eens €5,- extra per m² krijgen. Dit maakt het financieel nóg aantrekkelijker om te kiezen voor een groen dak.

Subsidie voor uw groendak in Assen

Tot wanneer kun je subsidie aanvragen in Assen?

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je investeren in een groen dak? Wees er snel bij, want je kunt je aanvraag indienen tot en met 31 december 2024.

Assen zet grote stappen in de richting van een duurzame toekomst. Met de aangeboden subsidies wordt het voor inwoners en bedrijven eenvoudiger om hieraan bij te dragen. Overweeg dus zeker een groen dak en profiteer van de aantrekkelijke subsidies die Assen biedt!