Ontdek de subsidiemogelijkheden

Sedumdak subsidie voor Amstelveen

Amstelveen zet zich in voor een duurzamere en groenere leefomgeving. Eén van de manieren waarop ze dit willen bereiken, is door het stimuleren van groene daken en gevels. Als bewoner of bedrijfseigenaar in Amstelveen kun je profiteren van aantrekkelijke subsidies die de aanleg van groene daken en gevels ondersteunen. Hier vind je alle informatie over de subsidie groendak Amstelveen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Subsidie voor een sedumdak in Amstelveen

Subsidiebedragen en extra voordeel

Sedumdak Amstelveen

De gemeente Amstelveen biedt tot 50% subsidie op de kosten van groene daken en gevels. Dit komt neer op een basisvergoeding van €40,- per vierkante meter voor een standaard groen dak. Kies je voor een groen dak plus, dan ontvang je zelfs €50,- per vierkante meter. Bovendien biedt het waterschap een extra stimulans met een bijdrage van €20,- per vierkante meter. Hierdoor wordt het financieel nog aantrekkelijker om te investeren in een groen dak of gevel.

Belangrijke voorwaarden voor de subsidie van jouw sedumdak

Voordat je de subsidie aanvraagt, is het essentieel om kennis te nemen van enkele voorwaarden:

  • Je moet eigenaar en bewoner zijn van de woning of het bedrijfspand in Amstelveen.
  • De subsidie is enkel voor bestaande gebouwen.
  • De minimale oppervlakte voor een groen dak is 15 vierkante meter en voor een groene gevel 30% van de geveloppervlakte.
  • Samen met je buren aanvragen? Dat kan! Ook kun je meerdere daken samenvoegen in één aanvraag.
  • De subsidie moet aangevraagd worden vóór de start van de werkzaamheden en je mag pas beginnen na ontvangst van de voorlopige beschikking.
  • De aanleg dient binnen zes maanden na toekenning voltooid te zijn.
  • Voor een groen dak plus gelden aanvullende eisen zoals wateropslagcapaciteit en professionele aanleg.
  • Dubbele subsidieaanvragen via andere regelingen zijn niet toegestaan.
Amstelveen subsidie groendak

Waarom kiezen voor een groendak?

Sedumdak subsidie Amstelveen

Net als in andere steden bieden groene daken in Amstelveen talloze voordelen. Ze dragen bij aan een betere luchtkwaliteit, bevorderen de biodiversiteit, isoleren je woning beter en verminderen het hitte-eiland effect. Met de aantrekkelijke subsidies van de gemeente en het waterschap wordt het nu nog eenvoudiger om bij te dragen aan een groener Amstelveen.

Overweeg je een groendak? Informeer jezelf goed, kies voor kwaliteit en profiteer van de subsidies die Amstelveen biedt! Neem contact met ons op of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.