Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie voor uw sedumdak in Amersfoort

Amersfoort zet een grote stap in de richting van een groenere toekomst! Met de “subsidie groendak Amersfoort” en “subsidie sedumdak Amersfoort” stimuleert de gemeente inwoners om hun daken te vergroenen. Dit initiatief biedt niet alleen voordelen voor het individu, maar draagt ook bij aan een duurzamere stad. Maar wat houdt deze subsidie precies in?

Vrijblijvende offerte aanvragen
Sedumdak subsidie Amersfoort

Subsidievoorwaarden: waar moet je aan voldoen?

Sedumdak amersfoort

Wil je als inwoner van Amersfoort je dak van je schuur, uitbouw, garage of woning vergroenen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de sedumdak subsidie Amersfoort. Enkele belangrijke voorwaarden zijn:

  1. Je dak heeft een oppervlakte van minimaal 6 m2.
  2. De waterbuffering bedraagt ten minste 15 liter per m2.
  3. De subsidie bedraagt € 20,- per m2, met een maximum van € 20.000,-.
  4. Aanvragen doe je tussen 1 maart en 31 oktober.

De talloze voordelen van een groendak

Groene daken zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook tal van praktische en milieuvoordelen:

  • Ze houden ruimtes koel.
  • Beschermen de dakconstructie.
  • Zijn luchtreinigend en verminderen geluidshinder.
  • Verhogen het rendement van zonnepanelen.
  • Dragen bij aan de biodiversiteit.
  • Verminderen wateroverlast en hittestress in de stad.

Interessant is de combinatie met zonnepanelen. Een groendak en zonnepanelen versterken elkaar. Het groendak zorgt voor een gematigde daktemperatuur waardoor zonnepanelen efficiënter werken. Overweeg je deze combinatie? Raadpleeg dan het Duurzaam Bouwloket voor meer informatie.

Subsidie voor een sedumdak in amersfoort

Is jouw dak geschikt voor vergroening?

Subsidie amersfoort sedumdak

De integriteit van het dak is cruciaal voor het aanleggen van een groendak. Het dak moet in goede conditie zijn en de waterdichte dakbedekking moet relatief nieuw zijn. Belasting varieert afhankelijk van het type groendak. Een sedumdak, bijvoorbeeld, varieert van 20 kg/m2 (droog) tot 50 kg/m2 (nat). Het is essentieel om vooraf de belastbaarheid en helling van het dak te (laten) controleren. Laat je adviseren door een specialist om te zien of jouw dak geschikt is.

Maak Amersfoort nóg groener

Met de subsidie sedumdak Amersfoort is het nu hét moment om bij te dragen aan een groener Amersfoort. Doe mee, profiteer van de voordelen en maak de stad samen met ons nog mooier en duurzamer! Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met onze specialisten voor meer informatie. We staan voor u klaar!