Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie voor een groendak in Leiden

Leiden zet zich in voor een duurzame leefomgeving met de groendak subsidie. Deze regeling biedt financiële ondersteuning voor de aanleg van groene daken, die zorgen voor een schoner milieu, beter waterbeheer en energiebesparing. Lees hoe je kunt profiteren van deze subsidie en welke voordelen een groendak heeft voor jou en Leiden.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Leiden groendak subsidie

De kracht van groene daken

Leiden, een stad met een rijke geschiedenis, kijkt ook vooruit naar een duurzame toekomst. Een van de manieren waarop de stad dit doet, is door het stimuleren van groene daken. Deze daken, vaak beplant met sedum, hebben veel voordelen. Ze bieden verkoeling, helpen bij de opvang van regenwater en zorgen ervoor dat het riool niet overbelast raakt bij hevige regenval. Daarnaast dragen ze bij aan schonere lucht, een grotere biodiversiteit en natuurlijk de esthetische waarde van de stad.

Subsidie sedumdak Leiden

Waarom kiezen voor een groendak in Leiden

Leiden subsidie sedumdak

Een groendak is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook tal van praktische voordelen. Door de unieke eigenschappen van een groendak wordt de levensduur van uw dak verlengd, vaak wel tot 2 à 3 keer de oorspronkelijke levensduur. In de zomermaanden, wanneer de temperaturen stijgen, fungeert een groen dak als een natuurlijke airconditioner.

Terwijl traditionele daken temperaturen tot 80°C kunnen bereiken, blijft een groen dak aangenaam koel met maximaal 25°C. Dit helpt niet alleen om uw woning koel te houden, maar draagt ook bij aan de algehele verkoeling van de stad. En voor diegenen die hinder ondervinden van meeuwen: een groendak is een natuurlijke oplossing tegen meeuwenoverlast!

Subsidie voor uw groendak: Hoe werkt het?

De gemeente Leiden ondersteunt haar inwoners die kiezen voor een groen dak door een aantrekkelijke subsidie aan te bieden. Afhankelijk van de grootte van uw dak, kunt u een subsidie ontvangen van:

  • € 20,- per m² voor daken tot 20 m²
  • € 15,- per m² voor daken van 20 tot 50 m²
  • € 12,- per m² voor daken groter dan 50 m²

Het maximale subsidiebedrag dat u kunt ontvangen bedraagt maar liefst €10.000,- per aanvrager per jaar.

Groendak subsidie Leiden

Zet de eerste stap naar een groener Leiden

Bent u overtuigd van de voordelen en bent u klaar om bij te dragen aan een groener Leiden? Informeer uzelf over de mogelijkheden en maak gebruik van de aantrekkelijke subsidie groendak Leiden. Of u nu kiest voor een sedumdak of een uitgebreidere daktuin, de stad staat achter uw keuze voor duurzaamheid. Draag bij aan de toekomst van Leiden en geniet van de vele voordelen die een groen dak u biedt!