Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie voor een groendak in Leeuwarden

Leeuwarden stimuleert duurzame ontwikkeling met de groendak subsidie. Deze regeling ondersteunt inwoners en ondernemers bij de aanleg van groene daken, wat zorgt voor een verbeterde luchtkwaliteit, efficiënt waterbeheer en energiebesparing. Ontdek hoe je deze subsidie kunt aanvragen en welke voordelen een groendak biedt voor jou en de gemeenschap.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Sedumdak subsidie Leeuwarden

Een groener Leeuwarden begint op uw dak

De gemeente Leeuwarden zet zich in voor een groenere stad en stimuleert haar inwoners om mee te doen aan deze duurzame beweging. Of u nu kiest voor een weelderige daktuin of een eenvoudig sedumdak, de gemeente ondersteunt uw groene initiatief met aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

Subsidie groendak Leeuwarden

Subsidievoorwaarden in Leeuwarden

Groendak subsidie Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden heeft enkele voorwaarden opgesteld om in aanmerking te komen voor de subsidie:

  • Uw groen dak moet minimaal 6 m² groot zijn.
  • Het waterbergend vermogen verschilt per type dak. Een extensief groen dak, vaak beplant met sedum, mos of kruiden, heeft een vermogen tussen de 25 en 50 liter per m². Een intensief groen dak, dat meer lijkt op een traditionele tuin, heeft een vermogen van minimaal 50 liter per m².
  • U dient inwoner te zijn van de gemeente Leeuwarden en eigenaar van het pand, of als huurder toestemming hebben van de eigenaar.
  • Voldoe aan de relevante bouwregelgeving en welstandsbeleid van de gemeente.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?

De gemeente biedt een subsidie van 50% van de totale kosten voor het aanleggen van een groen dak. Het maximale subsidiebedrag ligt op maar liefst €10.000,- per perceel. Mocht een constructieberekening van het dak vereist zijn, dan vergoedt de gemeente hiervoor maximaal €200,-.

Subsidie sedumdak Leeuwarden

Hoe vraagt u de subsidie aan?

Voor de aanvraag dient u enkele documenten te overleggen, zoals de factuur van de specialist, een kopie van uw bankpas, een uitvoeringstekening en technische specificaties van het dak.

Bent u klaar om bij te dragen aan een groener Leeuwarden en te profiteren van de vele voordelen van een groen dak? Met de subsidie groendak Leeuwarden wordt duurzaam wonen financieel nog aantrekkelijker. Informeer, overweeg en maak de stap naar een duurzame toekomst!