Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie sedumdak gemeente Overveen

De gemeente Overveen zet zich proactief in voor een duurzamere leefomgeving en ondersteunt de aanleg van groene daken met een speciale subsidie. Groene daken, vaak sedumdaken genoemd, zijn daken met een laag vegetatie. Ze hebben meerdere voordelen, zoals bijdragen aan een betere luchtkwaliteit, verhoging van biodiversiteit, beperking van het stedelijke hitte-eiland effect en verbetering van de isolatie van gebouwen. In Overveen willen we huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) aanmoedigen om deze voordelen te verkennen en daarom bieden we financiële steun voor de aanleg van groene daken.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Groendak subsidie

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

Sedumdak subsidie

De standaardsubsidie in Overveen bedraagt €30 per vierkante meter groendak, maar dit dekt niet meer dan 50% van de kosten. Individuele huiseigenaren kunnen tot €1.200 aan subsidie krijgen. Voor VvE’s geldt een maximum van €1.200 per adres, met een totaalplafond van €6.000. In sommige gevallen kan een verhoogd subsidiebedrag van €40 per vierkante meter worden verkregen. De volgende situaties komen hiervoor in aanmerking:

  • Biodiversiteit: Een groendak dat voor minstens 60% uit diverse planten (zoals grassen en kruiden) bestaat, naast Sedum, kan aanspraak maken op het hogere subsidiebedrag. Dit bevordert de lokale biodiversiteit.
  • Zonne-energie: Daken die zowel als groendak en voor zonne-energie worden gebruikt, komen in aanmerking voor €40 per vierkante meter. Hiermee wordt de combinatie van duurzame energie en ecologische voordelen bevorderd.
  • Wateropvang: Een sedumdak met een opvangcapaciteit van ten minste 55 liter per vierkante meter kan ook aanspraak maken op het verhoogde subsidiebedrag. Dit helpt de gemeente in haar streven naar betere waterbeheersing.
  • VvE’s: VvE’s worden extra gestimuleerd met deze subsidie. Per adres kunnen ze tot €1.200 aanvragen, met een totaalmaximum van €6.000.

Waarom investeren in een groendak?

De gemeente Overveen wil het voor inwoners en VvE’s gemakkelijker en voordeliger maken om een sedumdak te overwegen. Het is een beslissing die positief is voor zowel het milieu als je energierekening. Ongeacht de specifieke kenmerken van jouw dak, biedt Overveen subsidies om je in dit groene initiatief te ondersteunen.

Houd er echter rekening mee dat de subsidie maximaal 50% van de totale kosten kan dekken. Informeer dus goed naar de totale kosten van jouw project. Voor meer informatie en begeleiding bij de subsidieaanvraag kun je terecht bij Groendaktotaal Overveen.

Overveen groendak subsidie

Subsidie aanvragen voor uw sedumdak

Groen dak subsidie Overveen

Het aanvraagproces voor een sedumdak subsidie in Overveen is gestroomlijnd, maar er zijn wel enkele voorwaarden:

  • De aanvrager moet eigenaar zijn van het betreffende pand
  • Het groene dak moet ten minste 10 vierkante meter beslaan
  • Binnen een jaar na het ontvangen van de subsidie moet het groendak worden aangelegd, met bewijs in de vorm van facturen en foto’s
  • Subsidies worden toegekend volgens het ‘first come, first serve’-principe, tot het jaarlijkse budget is uitgeput

Het aanvraagproces is eenvoudig: bereid je aanvraag voor, dien deze online in bij de gemeente Overveen, en na goedkeuring, ga je verder met de aanleg. Na afronding van het project kun je de vereiste documentatie overleggen voor verificatie en betaling.

We raden je aan om je aanvraag tijdig in te dienen en te zorgen dat je aan alle gestelde voorwaarden voldoet om teleurstelling te voorkomen. Alle informatie en specificaties omtrent de subsidieregeling zijn uitvoerig te vinden op de officiële website overheid.nl. Voor een gedetailleerd overzicht is het verstandig om de website te bezoeken.