Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie voor uw sedumdak

Een sedumdak of vegetatiedak levert op verschillende manieren een bijdrage aan een beter milieu en klimaat. Denk hierbij aan een lager energieverbruik, een betere regenwaterafvoer, een zuivering van de lucht en een vergroening van de omgeving. Een sedumdak is sowieso een goede investering in de isolatie en verduurzaming van uw woning. Maar niet iedereen heeft de hiervoor benodigde financiën op de plank liggen. Daarom zijn er gelukkig subsidiemogelijkheden.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Sedumdak subsidie

Gemeentelijke subsidie voor een sedumdak

Subsidie aanvragen sedumdak

In duurzame en klimaat adaptieve-gemeenten kunt u subsidie krijgen wanneer u een groendak op uw huis of schuur laat aanleggen. Groendaktotaal is gespecialiseerd in het leveren en aanleggen van sedumdaken en helpt u graag bij de verduurzaming van uw woning. Benieuwd welke gemeenten dit hebben? Onderstaand vindt u een opsomming.

Energiesubsidie voor een sedumdak

Groendak subsidie

Speciale subsidieregelingen voor groendaken bestaan alleen op gemeentelijk niveau. Maar wanneer u kunt aantonen dat uw sedumdak een substantiële bijdrage aan het terugdringen van uw energieverbruik levert, kunt u ook in aanmerking komen voor een landelijke, provinciale of gemeentelijke energiesubsidie. Bij de landelijke Subsidie Energiebesparing Eigen Huis worden de onderstaande voorwaarden gesteld om voor een energiesubsidie in aanmerking te komen.

  1. U moet zelf eigenaar zijn van de woning waarvoor u de subsidie aanvraagt
  2. U moet minstens twee soorten energiebesparende maatregelen met elkaar combineren, zoals een groendak en spouwmuurisolatie
  3. Het werk moet door een erkend aannemer (zoals Groendaktotaal) worden uitgevoerd
  4. De isolatiemaatregelen moeten een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben
  5. Afhankelijk van uw type woning moet u een minimale oppervlakte isoleren.

Bij een gemeentelijke subsidie is vaak alleen de aanleg van een sedumdak voldoende om subsidie te krijgen. U hoeft die maatregel dan niet te combineren met een andere energiebesparende maatregel.

Een intensief begroeid dak (zoals een tuindak met struiken of bomen) isoleert beter dan een extensief begroeid dak (zoals een mosdak of sedumdak). Maar in combinatie met andere isolatiemethoden zoals gevelisolatie of vloerisolatie kan groendakisolatie mogelijk subsidiabel zijn. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl wanneer u meer wilt weten over energiesubsidies en de mogelijkheden om subsidie voor een sedumdak te krijgen. Een sedumdak werkt isolerend en kan dus worden aangemerkt als dakisolatie.

Voor ondernemers bestaan er fiscale regelingen die de aanleg van een groendak aantrekkelijker maken, zoals de VAMIL-regeling en de MIA.

Overigens kunt u momenteel sowieso profiteren van het lage BTW-tarief van 6 procent op sedummatten. Dit verlaagde BTW-tarief is uitsluitend van toepassing op de planten / sedummatten. En dus niet op de hierbij toegepaste werkzaamheden.

Aanvragen subsidie

Landelijke sedumdak subsidie

Er is geen landelijke ‘sedumdaksubsidie’ voor particulieren, maar dus wel een lokale subsidie in steeds meer gemeenten. Omdat plaatselijke subsidieregelingen per gemeente verschillen, is het belangrijk om na te gaan wat de mogelijkheden in uw gemeente zijn. Groendaktotaal levert niet alleen een sedumdak op maat, maar helpt u ook bij het in kaart brengen van de subsidiemogelijkheden.

Wilt u meer weten over een groendak met subsidie? Of over een subsidie op sedum dakbedekking? Neem contact op met Groendaktotaal voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!

Sedumdak subsidie aanvragen