Sedumdak op bedrijfspand

Een prachtig sedumdak op uw bedrijfspand

Vrijblijvende offerte
groendak bedrijfspand

Waarom een Sedumdak op mijn bedrijfspand?

Sedumdak bedrijfspand

Een groendak isoleert goed, reguleert de waterafvoer, gaat de opwarming van uw directe omgeving tegen, zuivert water en lucht en draagt bij aan de biodiversiteit. En dit is nog maar een greep uit de vele voordelen van een groendak.

Als ondernemer zit u natuurlijk niet te wachten op een onderhoudsgevoelige daktuin. Gelukkig zijn er ook onderhoudsarme groendaken waar u nauwelijks omkijken naar heeft. Deze zogenoemde extensieve groendaken zijn begroeid met mossen, vetplanten en kruiden. Deze vorm van begroeiing heeft nauwelijks onderhoud nodig. Neem de sedumdaken die volledig of overwegend uit vetplanten bestaan. Vetplanten hoeven nooit te worden besproeid en gedijen in alle weersomstandigheden. U kunt een sedumdak in de vorm van kant-en-klare sedummatten of sedumcassettes op uw bedrijfspand laten aanleggen.

Vrijblijvende offerte

Ontdek de eindeloze voordelen

01
Unieke uitstraling van uw vastgoed

Unieke uitstraling van uw vastgoed

02
Zeer milieuvriendelijk

Zeer milieuvriendelijk

03
Verlengt levensduur dakbedekking

Verlengt levensduur dakbedekking

04
Geluidswerend

Geluidswerend

05
Isoleert in zomer en winter

Isoleert in zomer en winter

Wat doet een Sedumdak?

Het sedumdak zorgt er onder meer voor dat de overlast van overtallig regenwater vermindert en dat de isolatiewaarde van uw bedrijfspand stijgt. En met de zonnepanelen wekt u zelf de elektriciteit op die voor de activiteiten in uw pand nodig is.

In combinatie met Zonnepanelen?

Vooral de combinatie tussen een groendak en zonnepanelen is bijzonder interessant. Zonnepanelen leveren onder een omgevingstemperatuur van 25 °C het meeste rendement op. De temperatuur van een zwart dak van bitumen kan in de zomer tot wel 85 °C oplopen. Dit terwijl een groendak hartje zomer niet verder opwarmt dan tot 35 °C. Uit onderzoek blijkt dat het rendement van zonnepanelen op een groendak in vergelijking met dezelfde zonnepanelen op een traditioneel grijs dak minimaal 6% en maximaal 24% toeneemt. Tel uit uw winst wanneer u de zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand combineert met een groendak.

Met een groendak legt u dus niet alleen de basis voor een duurzaam en energiezuinig bedrijfspand, maar ook voor een optimaal rendement van uw zonnepanelen.

Meer over Sedumdak met zonnepanelen
Sedumdak bedrijfspand voorbeeld strand

Een sedumdak is om meerdere redenen onderhoudsarm. Zo hoeft u de vetplanten ook na een lange periode van droogte geen water te geven. Snoeien is evenmin nodig, want vetplanten groeien na de aanleg in de vorm van stekjessedummatten of sedumcassettes maar beperkt door.

Er bestaan verschillende soorten vetplanten die elk in een ander seizoen bloeien. Bij de samenstelling van uw sedumdak kunt u hier op anticiperen, zodat u een sedumdak krijgt dat het hele jaar door (deels) bloeit. Sedummatten van Groendaktotaal bestaan uit zes verschillende soorten vetplanten met elk een andere bloeiperiode.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waar moet ik bij de aanleg van een groendak op letten?

Check eerst of het dak van uw bedrijfspand geschikt is om als onderdak voor een groendak te fungeren. Meestal is een bedrijfspand sterk genoeg om de vijf lagen waaruit een groendak is opgebouwd te kunnen dragen. Het gaat hierbij om de volgende vijf lagen:

  1. dakschermvlies
  2. drainagelaag
  3. wortelwerend filtervlies
  4. substraatbodem
  5. vegetatielaag

Bij een intensieve daktuin van grassen, kruiden, struiken en (soms zelfs) bomen vormen laag 4 en 5 een dik en zwaar pakket waartegen een lichte dakconstructie niet bestand is. Zie hier het grote voordeel van het beperkte gewicht van een extensief groendak zoals een sedumdak. Vetplanten wegen veel minder zwaar dan struiken en hebben ook een minder dikke voedingsbodem nodig. Het dak van een bedrijfspand is meestal plat. Ook dat is met het oog op de aanleg van een groendak een voordeel. Hoewel een groendak ook op een schuin onderdak aangelegd kan worden, gaat dat op een plat dak gemakkelijker. Op een schuin dak kan de vegetatie gaan verschuiven. Dus moeten er voorzieningen worden getroffen om dit te voorkomen. Daarom pakt de aanleg van een groendak op een schuin onderdak duurder uit dan op een plat dak. Bent u op zoek naar de mogelijkheden van een sedumdak op uw bedrijfspand? Neem gerust contact met ons op, wij geven u graag geheel vrijblijvend advies!

Vrijblijvende offerte aanvragen