Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie voor je groendak in Gouda

In de charmante stad Gouda, bekend om zijn historische stadscentrum en natuurlijk de Goudse kaas, is er nu een extra reden voor bewoners om trots te zijn. De gemeente Gouda stimuleert haar inwoners namelijk om hun daken te vergroenen. Met een scala aan voordelen en aantrekkelijke subsidies, wordt de keuze voor een groen dak eenvoudiger dan ooit tevoren.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Subsidie groendak Gouda

De veelzijdige voordelen van een groen dak

Sedumdak subsidie Gouda

Een groen dak is niet alleen een streling voor het oog, maar het brengt ook tal van milieu- en economische voordelen met zich mee. Zo zorgt de beplanting op het dak voor verdamping, wat leidt tot een koelere omgeving. In de zomermaanden kan dit het verschil maken, met temperaturen die zowel binnen als buiten tot wel 4 graden lager liggen.

Bovendien vormen deze daken een nieuwe habitat voor diverse diersoorten, waardoor de biodiversiteit een boost krijgt. En voor degenen die overwegen zonnepanelen te installeren: een groen dak kan de efficiëntie van deze panelen met 8% verhogen. Daarnaast draagt het bij aan een langere levensduur van je dakbedekking en een betere isolatie tijdens de koude wintermaanden.

Wat kun je verwachten?

De gemeente Gouda heeft een aantrekkelijke subsidieregeling opgezet. Hoe meer water je dak kan opvangen, hoe hoger de subsidie die je ontvangt. Met maximaal €20,- per vierkante meter voor extensieve groene daken, €25,- voor intensieve groene daken en zelfs €30,- voor blauwe daken, kan de totale subsidie oplopen tot wel €10.000,-.

Daarnaast vergoedt de gemeente ook de kosten voor een sterkteberekening van je dak tot een maximum van €250,-. Dit zorgt voor extra zekerheid en gemak voor de aanvragers.

Subsidie voor sedumdak Gouda

Kom jij in aanmerking voor de subsidie?

Subsidie sedumdak Gouda

Of je nu eigenaar, huurder of onderdeel bent van een vereniging van eigenaren, iedereen met een (plat) dak van minimaal 10m2 binnen het stadsgebied van Gouda kan de subsidie aanvragen. De enige voorwaarde is dat het gebouw ouder dan 2 jaar moet zijn. Zelfs als je een aanbouw plant voor een bestaand gebouw, kun je in aanmerking komen voor deze subsidie.

Zet vandaag nog de groene stap

De voordelen zijn duidelijk en de ondersteuning vanuit de gemeente Gouda is royaal. Dus waar wacht je nog op? Verrijk je woning, draag bij aan een duurzamer Gouda en profiteer van de aantrekkelijke subsidie groendak Gouda. Laat je inspireren en maak deel uit van de groene revolutie in de stad!