Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie voor een groendak in Helmond

In het bruisende Helmond wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een van de meest innovatieve manieren om bij te dragen aan een groenere stad is het aanleggen van een groen dak. En het mooie? De gemeente Helmond ondersteunt inwoners financieel bij het realiseren ervan!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Subsidie groendak Helmond

De voordelen van een groendak

Steeds meer Helmonders kiezen voor een groen dak. En dat is niet zonder reden. Groene daken zijn niet alleen een lust voor het oog, maar brengen ook tal van praktische en milieuvriendelijke voordelen met zich mee:

  • Ze verminderen de afvoer van regenwater naar het riool, wat resulteert in minder wateroverlast.
  • Dankzij hun isolerende werking bieden ze verkoeling in de zomer en houden ze warmte vast in de winter, waardoor u bespaart op energiekosten en bijdraagt aan minder CO2-uitstoot.
  • De luchtkwaliteit wordt verbeterd doordat planten fijnstof opnemen en CO2 omzetten in zuurstof.
  • Voor degenen die zonnepanelen bezitten: deze functioneren effectiever op groene daken, aangezien ze de panelen koel houden.
  • Groene daken vergroten de duurzaamheid van gebouwen. De dakbedekking gaat namelijk langer mee door bescherming tegen UV-straling.
Groendak subsidie Helmond

Aantrekkelijke subsidie voor uw groendak

Helmond sedumdak subsidie

De gemeente Helmond stimuleert haar inwoners om voor een groendak te kiezen door maar liefst 50% van de aanlegkosten te vergoeden, tot € 25,- per vierkante meter. Daarnaast wordt een eventuele bouwkundige inspectie vergoed tot € 250,-. Het budget is echter beperkt, dus het is raadzaam er snel bij te zijn.

Hoe realiseert u uw eigen groendak

Of u nu kiest voor een doe-het-zelf pakket of het laten aanleggen door een specialist, er zijn diverse mogelijkheden om uw dak te vergroenen. De kosten variëren tussen de € 25,- en € 50,- per vierkante meter, afhankelijk van uw keuze en het gekozen systeem.

Helmond subsidie groendak

Voorwaarden voor de subsidie

  • Het gebouw is aangesloten op het riool.
  • Het is geen nieuwbouw.
  • Minimale grootte van het groene dak is 10 m².
  • De subsidie wordt aangevraagd vóór aanleg van het groene dak.
  • Kosten voor het groene dak bedragen maximaal € 2.750 (voor daken tot 100m2).

Bent u klaar om bij te dragen aan een groener Helmond en tegelijkertijd te profiteren van financiële voordelen? Neem dan contact op met de gemeente Helmond en vraag uw subsidie groendak Helmond vandaag nog aan!