Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie voor een sedumdak in Hoorn

In een tijd waarin duurzaamheid centraal staat, biedt de gemeente Hoorn haar inwoners een uitstekende kans om actief deel te nemen aan de groene beweging. Wanneer u overweegt om uw huis te voorzien van een groendak, dan komt u wellicht in aanmerking voor een aantrekkelijke subsidie. Maar wat houdt deze subsidie precies in en voor wie is het bedoeld?

Vrijblijvende offerte aanvragen
Sedumdak subsidie Hoorn

Een subsidie voor bestaande woningen

De subsidie voor groene daken is speciaal in het leven geroepen voor bestaande woningen binnen de gemeente Hoorn. Of u nu een particuliere woningeigenaar of een huurder bent, zolang u zelf in de woning woont, kunt u van deze regeling profiteren. Een belangrijk criterium is wel dat u de aanvraag indient vóórdat de groene maatregelen worden uitgevoerd.

Groendak subsidie Hoorn

Wat wordt er precies vergoed?

Sedumdak Hoorn subsidie

U vraagt zich wellicht af: hoeveel kan ik besparen met deze subsidie? De gemeente Hoorn heeft heldere richtlijnen opgesteld:

  • Voor één duurzame maatregel kunt u rekenen op een vergoeding van maximaal 10% van de gemaakte kosten, inclusief btw, met een maximum van €500.
  • Gaat het om twee of meer maatregelen? Dan stijgt het subsidiepercentage naar 15% van de kosten, met een plafond van €750.

Voordelen van een sedumdak

Een sedumdak biedt tal van voordelen:

  • Milieuvriendelijk: Het draagt bij aan biodiversiteit en helpt bij de opname van CO2.
  • Waterbeheer: Sedumdaken vangen regenwater op, wat helpt om overstromingen te voorkomen.
  • Energiebesparing: Dankzij de isolerende werking van sedumdaken kunt u energie besparen, wat weer leidt tot een vermindering van uw energiekosten.
  • Lange levensduur: Sedumdaken beschermen de onderliggende dakbedekking, waardoor deze langer meegaat.
  • Esthetiek: Ze voegen esthetische waarde toe aan uw woning met hun levendige groene uitstraling.
Groendak Hoorn subsidie

Waarom wachten? Maak Hoorn groener

Een groendak biedt niet alleen esthetische voordelen, maar het is ook een stap richting een duurzamere toekomst. Met de financiële ondersteuning van de gemeente Hoorn wordt de keuze voor een groendak of andere duurzame maatregelen een stuk aantrekkelijker. Bent u klaar om bij te dragen aan een groener Hoorn? Vraag dan nu uw subsidie groendak Hoorn aan en stap over naar een duurzamere toekomst.