Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidieregeling voor een sedumdak in Enschede

Groendaken worden steeds populairder in Nederland, en met goede reden. Ze dragen bij aan biodiversiteit, zijn waterbufferend, verkoelend, en ze geven een esthetische boost aan het stadsbeeld. Daarnaast kunnen groendaken bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Groendaktotaal, een bedrijf dat gespecialiseerd is in sedum- en groendaken, helpt woningeigenaren en bedrijven met de installatie van groendaken.

Om de overgang naar groendaken te stimuleren, zijn er in verschillende gemeenten subsidies beschikbaar, waaronder in Enschede. In deze tekst gaan we in op de subsidieregeling in Enschede.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Subsidie sedumdak Enschede

Wat houdt de subsidie in?

Sedumdak subsidie Enschede

De gemeente Enschede stimuleert de aanleg van een sedumdak met een aantrekkelijke subsidieregeling. De subsidie voor een groen dak bedraagt €20 per vierkante meter. Echter, de gemeente biedt een hogere subsidie van €30 per vierkante meter voor daken die voor meer dan de helft bestaan uit inheemse grassen, kruiden en struiken, of voor daken die minstens 40 liter water per vierkante meter kunnen opvangen.

Het is belangrijk om te vermelden dat u nooit meer dan 50 procent van uw totale kosten vergoed krijgt. In totaal kunt u maximaal € 3000 aan subsidie krijgen. Let erop dat sloop-, onderhouds- en advieskosten niet worden meegeteld bij de kosten.

Voordelen van een sedumdak

Het aanleggen van een sedum dak brengt meerdere voordelen met zich mee. Al het water dat het groendak opvangt, komt niet in het riool terecht, wat de kans verkleint dat het riool overstroomt. Dit kan bijzonder waardevol zijn in een tijd waarin klimaatverandering leidt tot meer en hevigere regenbuien.

Daarnaast is een groen dak isolerend. Het zorgt voor een koelere temperatuur in de zomer en behoudt warmte in de winter. Dit kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en draagt bij aan een duurzamere woning of bedrijfsruimte.

Bovendien biedt een groen dak een prachtig uitzicht, wat bijdraagt aan het welzijn en de levenskwaliteit van de bewoners.

Groendak subsidie Enschede

Voorwaarden voor de aanvraag van een subsidie

Sedum dak subsidie Enschede

Voordat u de subsidie aanvraagt, is het van belang dat u alle voorwaarden op Subsidie GroenBlauw Enschede heeft doorgelezen. Hieronder staan enkele cruciale voorwaarden:

  • Het is noodzakelijk dat u aantoont dat uw dak geschikt is voor de aanleg van een groen dak. Dit moet volgens de bouwregels gebeuren. U kunt dit navragen bij bijvoorbeeld een erkend (dakdekkers-)bedrijf, architect of bouwkundige.
  • Het sedumdak moet minimaal 1 vierkante meter groot zijn.
  • Elke vierkante meter groen dak moet minimaal 20 liter water kunnen opvangen. Dit moet u aantonen met bijvoorbeeld de factuur van de leverancier.

Het proces van de aanleg van een sedumdak kan op het eerste gezicht misschien overweldigend lijken, maar met de juiste voorbereiding en begeleiding is het een investering die loont, zowel op financieel als op ecologisch vlak. De gemeente Enschede en Groendaktotaal staan klaar om u te helpen bij elke stap van dit proces.

Het aanleggen van een groen dak is niet alleen een verrijking voor uw woning of bedrijf, maar ook een bijdrage aan de duurzaamheid en leefbaarheid van Enschede. Laten we samenwerken aan een groener, gezonder en klimaatbestendiger Enschede!