Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie voor een sedumdak in Hengelo

In de levendige stad Hengelo staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Als onderdeel van de inspanningen om de stad klimaatbestendig te maken, moedigt de gemeente haar inwoners aan om te kiezen voor een groendak. Deze daken, vol met weelderig groen zoals sedum, brengen tal van voordelen met zich mee, zowel voor het milieu als voor de huiseigenaren.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Subsidie groendak Hengelo

Wat maakt een groendak zo speciaal?

Groendak Hengelo subsidie

Een groendak is niet enkel een verfraaiing van uw woning, garage of zelfs kippenhok, maar het speelt ook een cruciale rol in de duurzaamheidsmissie van de stad. Door de capaciteit van groene daken om veel water op te slaan, wordt wateroverlast tijdens zware regenbuien sterk verminderd. Verder draagt het dak bij aan betere isolatie, waardoor de energiekosten dalen en de levensduur van het onderliggende dak toeneemt. Deze daken dragen ook bij aan de biodiversiteit, de vermindering van CO2-uitstoot, fijnstofbinding, geluidsvermindering en algemene vergroening van Hengelo.

Subsidie Groene Pet: Een steuntje in de rug

Om de overgang naar een groendak aantrekkelijker te maken, heeft de gemeente Hengelo de ‘Subsidie Groene Pet’ in het leven geroepen. Deze subsidie is bedoeld om woningeigenaren of huurders financieel te ondersteunen bij het klimaatbestendig maken van hun gebouwen of constructies. Enkele kernpunten van deze regeling zijn:

  • Subsidie is van toepassing op de materiaalkosten.
  • U ontvangt €20,- per vierkante meter.
  • Het maximale subsidiebedrag per adres is €2.000,-.

Het doel van deze subsidie is duidelijk: een bijdrage leveren aan diverse milieu- en duurzaamheidsdoelen, variërend van het voorkomen van wateroverlast tot het bevorderen van de biodiversiteit in de stad.

Sedumdak subsidie Hengelo

Hoe kunt u profiteren?

Hengelo subsidie sedumdak

Het aanvragen van de subsidie is een eenvoudig proces en een investering in een groendak loont snel. Of u nu een particuliere huiseigenaar bent, een pandeigenaar of zelfs een huurder, met de juiste documenten en goedkeuring kunt u aanspraak maken op deze subsidie. Het is een win-win: u bespaart op de lange termijn op energiekosten, draagt bij aan een groener Hengelo en wordt hierbij financieel ondersteund door de gemeente.

Bent u klaar om de sprong te wagen en uw steentje bij te dragen aan een groener Hengelo? Vraag dan vandaag nog uw subsidie groendak Hengelo aan en maak deel uit van de duurzaamheidsbeweging in de stad!