Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie voor een groendak in Haarlem

Haarlem, de schilderachtige stad bekend om haar historische gebouwen, grachten en cultuur, zet een groene stap voorwaarts. Als u in deze prachtige stad woont en overweegt een groendak aan te leggen, dan heeft de gemeente Haarlem goed nieuws voor u!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Haarlem subsidie groendak

Groendak subsidie: Haarlem streeft naar een duurzamere toekomst

Groendak subsidie Haarlem

Of u nu een particuliere huiseigenaar, een lid van een collectief, een ondernemer, of een vereniging bent, de gemeente biedt een aantrekkelijke subsidie voor het aanleggen van een groen dak van minimaal 20 m2. Het doel? Het stimuleren van duurzame initiatieven, het tegengaan van wateroverlast en het bevorderen van de biodiversiteit in de stad.

Voordelen en bedragen op een rij

  • Standaard subsidiebedrag van € 25 per m2, met een maximum van € 1.000 per adres.
  • Voor collectieven, ondernemingen, stichtingen of verenigingen is het maximale subsidiebedrag € 5.000 per aanvraag.
  • U kunt zelfs in aanmerking komen voor een verhoogd subsidiebedrag van € 35 per m2, als uw dak voldoet aan bepaalde groenere criteria zoals een hogere biodiversiteit of een combinatie van groen met zonnepanelen.

De aanvraagprocedure is eenvoudig en transparant, met duidelijke voorwaarden zoals een waterbergend vermogen van minimaal 30 liter per m2 en de vereiste dat het groendak minimaal 5 jaar in goede staat moet blijven. Meer details kunt u vinden op de officiële website van de gemeente.

Sedumdak subsidie Haarlem

Doe mee met de groene revolutie in Haarlem

Haarlem sedumdak subsidie

Bent u klaar om bij te dragen aan een groener Haarlem en te genieten van de voordelen van een groendak? Neem dan vandaag nog de stap en vraag uw subsidie groendak Haarlem aan. Het is een win-win situatie: u krijgt financiële steun voor een duurzamere keuze en draagt tegelijkertijd bij aan een mooiere en gezondere leefomgeving.