Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie voor je groendak in Gorinchem

Gorinchem, de bekroonde vestingstad van 2021, heeft weer iets om trots op te zijn. De gemeente biedt namelijk een aantrekkelijke subsidie voor het aanleggen van groene daken. Dus als u overweegt uw woning of bedrijfspand te voorzien van een sedumdak, is nu het perfecte moment om de sprong te wagen!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Sedumdak subsidie Gorinchem

Waarom kiezen voor een sedumdak in een Gorinchem

Gorinchem subsidie groendak

Een sedumdak is niet alleen een verrijking voor het stadsbeeld, maar biedt ook tal van voordelen voor zowel het milieu als voor uzelf. Denk aan de vermindering van wateroverlast, omdat een groendak regenwater opvangt dat anders in de riolering belandt. Dit water wordt vervolgens langzaam teruggegeven aan de omgeving door verdamping. Bovendien draagt zo’n dak bij aan schonere lucht door schadelijke stoffen zoals fijnstof en CO2 om te zetten in zuurstof. Zo investeert u niet alleen in de biodiversiteit van Gorinchem, maar ook in uw eigen gezondheid.

De voordelen op een rijtje

  • Verhoging van de waarde van uw woning.
  • Zorgt voor extra verkoeling in de zomer en behoud van warmte in de winter.
  • Biedt geluiddemping, ideaal voor drukkere stadsgebieden.
  • Optimaliseert het rendement van zonnepanelen door de koelere omgeving.
Groendak subsidie Gorinchem

Maak gebruik van de Gorinchem sedumdak subsidie

Gorinchem sedumdak subsidie

De gemeente Gorinchem stimuleert de aanleg van deze groene daken door een subsidie te verstrekken. U kunt tot wel €25,00 per m2 terugkrijgen voor een minimale oppervlakte van 10 m2. Natuurlijk zijn er enkele voorwaarden verbonden aan deze regeling. Wilt u zeker weten of u in aanmerking komt voor deze subsidie? Dan raden wij u aan om een kijkje te nemen op de subsidiepagina van de gemeente of onze eigen subsidiecheck in te vullen. Een van onze adviseurs staat dan klaar om al uw vragen te beantwoorden en de mogelijkheden met u te bespreken.

Zet de stap naar duurzaamheid

Gorinchem maakt het u makkelijker dan ooit om te kiezen voor een groener, duurzamer dak. Met de beschikbare subsidie en de vele voordelen van een sedumdak is de keuze snel gemaakt. Wacht niet langer en draag bij aan een groener en gezonder Gorinchem. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar uw eigen groene dak!