Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie voor een sedumdak in Groningen

In het hart van het noorden ligt Groningen, een stad die volop investeert in klimaatvriendelijke oplossingen. Eén van deze oplossingen is het stimuleren van groene daken en andere duurzame maatregelen. Als inwoner van deze vooruitstrevende stad kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidies voor uw groendak en meer.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Groningen groendak subsidie

Wat biedt de groendak subsidie in Groningen?

Groendak subsidie Groningen

De gemeente Groningen heeft het initiatief genomen om inwoners te stimuleren hun leefomgeving te vergroenen. Of het nu gaat om het vervangen van tegels door beplanting, het toevoegen van waterberging, het afkoppelen van het dakoppervlak van het riool, het aanbrengen van een groene muur of het planten van bomen, er zijn diverse subsidies beschikbaar. Hiermee wil de gemeente niet alleen een bijdrage leveren aan een beter klimaat, maar ook de stad aantrekkelijker en gezonder maken.

Enkele hoogtepunten uit de subsidie:

  • Voor het vervangen van tegels door beplanting kunt u € 10 per m2 krijgen, met een minimum van 20 m2.
  • Het aanleggen van een groene muur levert € 20,- per m2 op, vanaf een minimale oppervlakte van 5 m2.
  • Als u een boom wilt planten, kunt u rekenen op € 25,- per boom.
  • Let wel, er zijn enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen, zoals de locatie van het gebouw en de duurzaamheid van de maatregelen.
Sedumdak subsidie Groningen

Waarom kiezen voor een groendak?

Groningen sedumdak subsidie

Een sedumdak of groendak is niet alleen een verfraaiing van uw woning of bedrijfspand, maar biedt ook tal van ecologische en economische voordelen. Door de natuurlijke isolatie kan een groendak bijvoorbeeld zorgen voor een aanzienlijke besparing op uw energierekening. Daarnaast draagt het bij aan de biodiversiteit in de stad en helpt het de luchtkwaliteit te verbeteren. Een groendak vangt ook overtollig regenwater op, waardoor de druk op de riolering vermindert.

Draag bij aan een groener en duurzamer Groningen

Bent u overtuigd van de voordelen en wilt u gebruikmaken van de subsidie sedumdak Groningen? Wees er dan snel bij, want het subsidieplafond kan bereikt worden. Maar zelfs als de subsidie voor dit jaar op is, is het de moeite waard om te investeren in een groene toekomst. U draagt niet alleen bij aan een duurzamer Groningen, maar plukt zelf ook de vruchten van uw groene investering. Dus waar wacht u nog op? Ga voor dat groendak en maak Groningen samen met ons nog groener!