Ontdek de subsidiemogelijkheden

Groendak subsidie in Eindhoven

Woon je in Eindhoven en heb je plannen om je dak te vergroenen? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Eindhoven, de bruisende stad in het zuidoosten van Noord-Brabant met ruim 239.000 inwoners, zet actief in op duurzaamheid. De gemeente biedt een aantrekkelijke subsidieregeling voor de aanleg van groene daken.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Groendak subsidie Eindhoven

Waarom een groendak in Eindhoven?

Subsidie op je groendak Eindhoven

Een groendak, vaak begroeid met sedum, kruiden of grassen, is niet alleen een verrijking voor het oog, maar biedt ook tal van voordelen. Zo houdt het regenwater vast, wat bijdraagt aan het voorkomen van wateroverlast. Tijdens hete zomerdagen zorgt zo’n dak voor verkoeling, en in de winter blijft je woning juist lekker warm. Dit heeft een gunstig effect op je stookkosten én je draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Bovendien trekken groene daken diverse insecten en vogels aan, wat de biodiversiteit in de stad ten goede komt.

Een groendak & zonnepanelen

Interessant is ook de combinatie met zonnepanelen. Wist je dat zonnepanelen op een groendak efficiënter werken? Ze presteren namelijk optimaal rond 25 graden Celsius, en een groendak zorgt ervoor dat het in de zomer minder heet wordt.

Sedumdak subsidie Eindhoven

Subsidie groendak in Eindhoven: Wat moet je weten?

Groendak subsidie in regio Eindhoven

De gemeente Eindhoven stimuleert de aanleg van groene daken met een subsidie van € 25,- per m², tot een maximumbedrag van € 25.000,-. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan deze subsidieregeling:

  • Je dak moet een oppervlakte hebben van minimaal 10 m² en een waterbergend vermogen van 30 liter per m².
  • De werkzaamheden mogen niet voor 1 januari 2019 gestart zijn.
  • Alleen daken van minimaal 5 jaar oud komen in aanmerking.
  • Heb je in het verleden al een subsidie ontvangen voor de werkzaamheden? Dan kun je helaas niet nogmaals gebruik maken van deze regeling.
  • Zorg ervoor dat je groendak minimaal 10 jaar blijft liggen.

Tips voor een duurzaam groendak

Het is natuurlijk belangrijk om goed voor je groendak te zorgen. Kies voor de juiste beplanting, afhankelijk van of je dak voornamelijk in de zon of in de schaduw ligt. Een jaarlijkse check is ook aan te raden om grotere planten zoals bomen te verwijderen en de regenwaterafvoer schoon te houden.

Overweeg je de aanleg van een groendak? Zorg dan dat je dak sterk genoeg is om het gewicht te dragen. En misschien kun je dit project samen met buren of straatgenoten oppakken. Samenwerken kan het proces niet alleen leuker maken, maar als je gezamenlijk minstens 10 m² groendak realiseert, kun je ook samen van de subsidie profiteren.

Een groener Eindhoven start bij jou

Wacht niet langer en maak van jouw dak een groene oase in Eindhoven! Met de Eindhoven groendak subsidie wordt vergroenen niet alleen aantrekkelijker, maar ook voordeliger. Zet vandaag nog de stap naar een duurzamere leefomgeving en draag bij aan een groener Eindhoven.