Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie groendak Den Helder

Den Helder zet in op duurzaamheid! Als je overweegt om jouw woning of pand te verduurzamen, dan heeft de gemeente goed nieuws voor je. Bij het aanbrengen van een groen dak of andere duurzame maatregelen, kun je nu namelijk profiteren van aantrekkelijke kortingen op de bouwleges.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Den Helder groendak subsidie

Waarom een groendak?

Sedumdak subsidie Den Helder

Een groen dak, ook wel bekend als een sedumdak, biedt tal van voordelen voor zowel jou als de omgeving:

  • Het draagt bij aan de biodiversiteit.
  • Het zorgt voor natuurlijke isolatie, waardoor het binnenklimaat aangenamer wordt.
  • Het helpt wateroverlast te beperken door regenwater vast te houden.
  • Het verlengt de levensduur van jouw dak.

Hoe werkt de subsidie?

Besluit je om een groen dak aan te brengen, dan kun je rekenen op een flinke korting op de bouwleges. Deze korting wordt direct verrekend met de kosten van de vergunning. Een simpel voorbeeld: stel je laat zonnepanelen plaatsen voor €4000,-. Voldoet alles aan de voorwaarden, dan krijg je 50% korting op de leges, wat neerkomt op een korting van €65,28. Ga je nog een stap verder en besluit je jouw dak én gevel te isoleren voor €30.000,-, dan kan jouw korting oplopen tot maar liefst €300,-!

Subsidie groendak Den Helder

Waarom kiezen voor groen?

Den Helder subsidie sedumdak

Een groen dak, gevel of erfafscheiding brengt tal van voordelen met zich mee. Naast de esthetische waarde, draagt het bij aan een betere biodiversiteit, zorgt het voor isolatie, verkoeling en een betere waterhuishouding. Bovendien draagt het bij aan een schonere lucht en verhoogt het de waarde van je woning of pand.

Aan de slag met de Den Helder groendak subsidie

Zie jij de voordelen van een groen dak en wil je bijdragen aan een duurzamer Den Helder? Wacht dan niet langer! Vraag de subsidie aan, geniet van de kortingen en maak jouw bijdrage aan een groener en duurzamer Den Helder.