Ontdek de subsidiemogelijkheden

Baarn groendak subsidie

In het pittoreske Baarn staat duurzaamheid hoog op de agenda. Eén van de manieren waarop de gemeente dit stimuleert, is door de aanleg van groene daken te bevorderen. Wil je weten wat een groen dak precies inhoudt en hoe je hiervoor subsidie kunt krijgen? Lees dan verder en ontdek alles over de subsidie groendak Baarn.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Groendak subsidie Baarn

Wat zijn groene daken?

Sedumdak subsidie Baarn

Groene daken zijn platte of licht hellende daken die beplant zijn met verschillende soorten vegetatie. Ze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar brengen ook diverse voordelen met zich mee. Zo isoleren ze de ruimte eronder, wat zorgt voor een aangenamere temperatuur in zowel zomer als winter. Daarnaast dragen ze bij aan de biodiversiteit in de omgeving en zorgen ze door verdamping voor verkoeling. Een win-win situatie voor zowel de natuur als de bewoners!

Subsidie sedumdak Baarn: de financiële voordelen

De gemeente Baarn moedigt de aanleg van groene daken actief aan met een aantrekkelijke subsidie. Je kunt rekenen op een vergoeding van maar liefst 1/3 van de aanlegkosten van het groene dak. Hierbij geldt een maximum van €30,- per vierkante meter en de totale bijdrage per perceel kan oplopen tot €10.000,-.

Daarnaast vergoedt de gemeente de kosten voor een constructieberekening door een gecertificeerd bureau volledig, tot een bedrag van €200,-. Hoewel zo’n berekening niet verplicht is, wordt het wel sterk aangeraden. Het zorgt namelijk voor zekerheid over de draagkracht van je dak. Wel is het belangrijk om te weten dat eventuele schade tijdens de aanleg en het beheer van een groen dak voor eigen risico is. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je groene dak minimaal 6 m^2 groot zijn.

Baarn sedumdak subsidie

Draag bij aan een groener Baarn

Baarn subsidie voor uw sedumdak

Met de hulp van de gemeente Baarn wordt het nu nóg aantrekkelijker om te investeren in een groen dak. Zo draag je bij aan een beter milieu, geniet je van de vele voordelen die groene daken bieden én profiteer je van financieel voordeel dankzij de subsidie. Ben je klaar om Baarn nog groener te maken? Vraag dan snel de subsidie aan en zet de stap naar een duurzamere toekomst!