Ontdek de subsidiemogelijkheden

Sedumdak subsidie Bennebroek

De gemeente Bennebroek zet zich actief in voor het bevorderen van groene daken en biedt hiervoor subsidies aan. Groene daken, ook wel bekend als sedumdaken, zijn daken die bedekt zijn met vegetatie. Ze bieden tal van voordelen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit, het vergroten van de biodiversiteit, het verminderen van het hitte-eiland-effect in stedelijke gebieden en het besparen van energie door betere isolatie.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Bennebroek subsidie groendak

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Subsidie hoogte Bennebroek

De standaard subsidievergoeding voor groene daken is €25 per vierkante meter, met een limiet van 50% van de subsidiabele kosten. Individuele particulieren kunnen een maximale subsidie van €1.000 per aanvraag ontvangen, terwijl VvE’s maximaal €1.000 per adres kunnen aanvragen, met een totaal maximumbedrag van €5.000. In bepaalde gevallen komt u echter in aanmerking voor een verhoogde subsidie van €35 per vierkante meter. Deze verhoogde subsidie is van toepassing op de volgende vier scenario’s.

Scenario 1 & 2

Biodiversiteit
Indien uw groene dak aantoonbaar voor minimaal 50% uit andere planten (grassen en kruiden) dan Sedum bestaat, komt u in aanmerking voor een verhoogde subsidie van €35 per vierkante meter. Dit stimuleert de bevordering van biodiversiteit in de gemeente.

Groen-gele daken
Groen-gele daken zijn groene daken met zonnepanelen erop. Als u zo’n dak installeert, komt u ook in aanmerking voor een subsidie van €35 per vierkante meter. Dit bevordert de combinatie van hernieuwbare energieproductie en de voordelen van een groendak.

Bennebroek sedumdak

Scenario 3 & 4

Groendak Bennebroek subsidie

Waterbergend vermogen
Wanneer uw groendak een waterbergend vermogen heeft van minimaal 50 liter per vierkante meter, komt u eveneens in aanmerking voor de verhoogde subsidie. Dit draagt bij aan de klimaatadaptatie door het verminderen van regenwaterafvoer en het voorkomen van overbelasting van het rioolsysteem.

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s)
Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen gebruikmaken van de subsidie. Per adres kan een subsidie van €1.000 worden aangevraagd, met een totaal maximumbedrag van €5.000. Deze regeling stimuleert grootschalige projecten die een aanzienlijke impact op het milieu kunnen hebben.

Het is cruciaal om te realiseren dat de subsidie geweigerd kan worden indien men niet aan de gestelde voorwaarden voldoet of wanneer het subsidieplafond al bereikt is. Het is daarom raadzaam om uw aanvraag tijdig in te zenden en te zorgen dat u aan de criteria voldoet. Een volledig overzicht en alle details betreffende de subsidieregeling zijn te vinden op de officiële website overheid.nl. Een bezoek aan deze website is aanbevolen voor uitgebreide informatie.