Ontdek de subsidiemogelijkheden

Groendak subsidie Den Haag

Den Haag is vastbesloten om een duurzamere en groenere stad te worden. Als onderdeel van dit streven heeft de gemeente een aantrekkelijke subsidieregeling opgezet om huiseigenaren, huurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te stimuleren bij te dragen aan het opvangen van regenwater. Deze subsidie-regeling biedt financiële ondersteuning voor verschillende groene initiatieven, zoals het aanleggen van een sedumdak, het plaatsen van regentonnen of het afkoppelen van regenpijpen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Den Haag subsidie sedumdak

Wie komt in aanmerking voor de subsidie?

Groendak subsidie

De subsidie is beschikbaar voor verschillende groepen:

 1. Eigenaren of huurders van een woning in Den Haag kunnen deelnemen aan deze regeling en profiteren van de financiële ondersteuning
 2. Naast woningeigenaren en huurders, kunnen ook eigenaren of huurders van gebouwen, zoals bedrijven, scholen, buurthuizen en corporaties, de subsidie aanvragen
 3. Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen eveneens gebruikmaken van de subsidieregeling om hun gebouwen te vergroenen

Hoe werkt de subsidieregeling voor een groendak?

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt bijdragen aan het opvangen van regenwater en in aanmerking kunt komen voor de subsidie:

 1. Groendak: U kunt een groendak aanleggen, wat een dak is dat begroeid is met planten. Dit draagt niet alleen bij aan het opvangen van regenwater, maar biedt ook talloze andere voordelen, zoals het verminderen van hittestress en het bevorderen van biodiversiteit.
 2. Regenton of regenschutting: Het plaatsen van een regenton of regenschutting helpt bij het direct opvangen van regenwater voor hergebruik, bijvoorbeeld voor het besproeien van uw tuin.
 3. Afkoppelen van de regenpijp: Door de regenpijp af te koppelen van het riool en het regenwater bijvoorbeeld naar een vijver te leiden, wordt voorkomen dat regenwater onnodig naar het riool stroomt.
 4. Vervangen van tuintegels: Het vervangen van tuintegels door gras of planten vergroot de wateropname van uw tuin, waardoor regenwater beter wordt geabsorbeerd.
Den Haag subsidie groendak

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen voor uw sedumdak?

Subsidie voor groendak Den Haag

Voor het opvangen van regenwater via de genoemde methoden, kunt u aanspraak maken op een subsidie van 50% van de kosten.

De subsidie is afhankelijk van de hoeveelheid water die u kunt opvangen:

 • U ontvangt maximaal € 500 per kubieke meter water dat u opvangt.
 • Het totale subsidiebedrag per aanvraag ligt tussen de € 500 en € 50.000.

Voorbeeld
Laten we een voorbeeld nemen waarbij u een groendak aanlegt van 20 vierkante meter met veel beplanting. De totale kosten bedragen € 2.400. Uw sedumdak heeft een wateropname van 60 liter per vierkante meter. In totaal kunt u dus (20 x 0,06) 1,2 kubieke meter water opvangen. Met deze subsidie ontvangt u (1,2 x € 500) € 600 aan subsidie.

Bijzondere situaties

Indien u een geldige Ooievaarspas heeft, worden alle kosten volledig vergoed, ongeacht de hoogte van het subsidiebedrag.

Er zijn enkele kosten die niet worden vergoed, zoals:

 • Kosten die door de gemeente zijn betaald voor een groendak, k
 • Kosten gedekt door andere regelingen (zoals subsidies van het Hoogheemraadschap Delfland)
 • Kosten voor bouwwerken zoals dakconstructies of overkappingen
 • Kosten voor het afvoeren en vervangen van bestaande planten
 • Kosten voor het afvoeren en vervangen van waterdoorlatende verharding (behalve bij nieuwbouwpanden).
 • Kosten voor eigen uren of arbeidskosten van medewerkers van de aanvrager niet vergoed.

De subsidieregeling voor groendaken en regenwateropvang in Den Haag biedt een uitstekende kans voor huiseigenaren, huurders en VvE’s om actief bij te dragen aan een groenere stad. Door deel te nemen aan deze regeling kunnen we gezamenlijk werken aan een duurzamere toekomst voor Den Haag, waarbij regenwater wordt opgevangen en hergebruikt, en groendaken bijdragen aan een betere leefomgeving voor ons allemaal.

Als dé sedumdakspecialist staat Groendaktotaal klaar om u te ondersteunen bij het realiseren van deze groene initiatieven en een positieve impact te hebben op onze prachtige stad. Wacht niet langer, en laat uw dak een groene oase worden voor een duurzaam Den Haag!