Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie groendak Brunssum

Het charmante Brunssum zet zich actief in voor een groenere, duurzamere en klimaatbestendige omgeving. Wil je weten hoe je hieraan kunt bijdragen en tegelijkertijd kunt profiteren van een aantrekkelijke subsidie? Hier ontdek je alles over de groendak Brunssum subsidie en hoe jij hier gebruik van kunt maken.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Groendak subsidie Brunssum

Waarom kiezen voor een groen dak of gevel?

Subsidie voor uw groendak in Brunssum

Een groen dak of gevel is niet alleen een visuele verrijking voor je woning of pand, maar het biedt ook talloze voordelen. Zo houden groene daken en gevels ongeveer de helft van het vallende regenwater vast, wat bijdraagt aan het verminderen van wateroverlast. Daarnaast zorgen ze voor verkoeling in de zomer, extra isolatie in de winter en dragen bij aan schonere lucht door het verwijderen van stikstof en fijnstof. Maar dat is nog niet alles: ze verhogen ook de biodiversiteit en maken de omgeving aantrekkelijker. En met de stijgende gasprijzen zijn de besparingen op de energierekening een welkome bijkomstigheid!

Subsidie sedumdak Brunssum: Hoe werkt het?

De gemeente Brunssum biedt zowel huurders als eigenaren van woningen en kantoorpanden een aantrekkelijke subsidie voor de aanleg van groene daken en gevels. De subsidie varieert afhankelijk van het type groenvoorziening:

  • €40 per m² voor extensieve groendak voorziening
  • €115 per m² voor intensieve groendak voorziening of een verticale tuin voorziening
  • €25 per m² voor groengevel voorziening

Bovenop deze subsidiebedragen wordt door het Waterschap een extra subsidie van €5,- per m² beschikbaar gesteld. De maximale subsidie per pand bedraagt €25.000.

Natuurlijk zijn er voorwaarden verbonden aan deze subsidie. Zo dient het groene dak bijvoorbeeld een minimale oppervlakte van 10 m² voor een woning en 50 m² voor een pand te hebben. Alle voorwaarden en details zijn te vinden op de officiële website van de gemeente Brunssum.

Brunssum subsidie sedumdak

Doe mee en draag bij aan een groener Brunssum

Groendak Brunssum

Als inwoner of bedrijf in Brunssum kun je nu actief bijdragen aan een groenere toekomst en tegelijkertijd profiteren van financiële voordelen. Of je nu kiest voor een sedumdak, een groene gevel of een verticale tuin, met de aangeboden subsidies wordt het nóg aantrekkelijker om voor groen te kiezen.

Zet vandaag nog de stap naar een duurzamer Brunssum, vraag de subsidie aan en geniet van alle voordelen die een groen dak of gevel te bieden heeft!