Ontdek de subsidiemogelijkheden

Sedumdak subsidie in Breda

De overstap naar een milieuvriendelijkere levensstijl omvat veel verschillende aspecten, en een van de meest tastbare manieren waarop mensen een verschil kunnen maken, is door te investeren in een groen dak. Groendaktotaal, een voorloper in het aanbieden van sedumdaken en groendaken, is er om u te begeleiden bij deze transitie. En om het nog beter te maken, zijn er in veel gemeenten, waaronder Breda, subsidies beschikbaar om de overstap nog toegankelijker te maken.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Sedumdak subsidie Breda

Subsidie voor een sedumdak in Breda

Subsidie groendak Breda

Om de aanleg van sedumdaken aan te moedigen, biedt de gemeente Breda subsidies voor particulieren, stichtingen, verenigingen van eigenaren en bedrijven.

De subsidie bedraagt maximaal €25 per m². Particulieren kunnen maximaal € 3000 aanvragen, terwijl stichtingen, verenigingen van eigenaren of bedrijven maximaal € 10.000 kunnen aanvragen.

Daarnaast is het ook mogelijk om subsidie te krijgen voor constructief advies van uw dak. Deze kosten worden alleen vergoed als het groen dak daadwerkelijk wordt aangelegd. Dit bedraagt maximaal € 250 bij een groen oppervlak tot 100 m² en maximaal € 350 bij een groen oppervlak groter dan 100 m².

Meer dan een esthetische aanvulling

Een groendak is veel meer dan alleen een esthetisch aangename aanvulling op uw huis of gebouw. Het bestaat uit een gevarieerde beplanting en heeft een waterbergend vermogen. Afhankelijk van uw keuze en het lokale klimaat, kan de beplanting variëren van sedum, grassen, kruiden en/of vaste planten.

Breda subsidie groendak

Ontdek de eindeloze voordelen

01
Unieke uitstraling van uw vastgoed

Unieke uitstraling van uw vastgoed

02
Zeer milieuvriendelijk

Zeer milieuvriendelijk

03
Verlengt levensduur dakbedekking

Verlengt levensduur dakbedekking

04
Geluidswerend

Geluidswerend

05
Isoleert in zomer en winter

Isoleert in zomer en winter

Voorwaarden voor subsidie

Subsidie aanvragen Breda

Voor het verkrijgen van de subsidie moet uw sedumdak voldoen aan bepaalde voorwaarden:

  1. Het dak moet minimaal 25 liter per m² kunnen opslaan.
  2. Het dak moet minimaal 8 soorten planten bevatten en de substraatlaag moet minimaal 40 mm zijn.
  3. U vraagt de subsidie aan tot uiterlijk 6 weken na de aanleg van het groendak.

Het verduurzamen van onze steden en huizen is een taak die we allemaal serieus moeten nemen. Door te investeren in een groen dak kunt u niet alleen bijdragen aan deze inspanning, maar ook genieten van de vele voordelen die het biedt. Met de beschikbare subsidies in Breda is er geen beter moment om de overstap te maken. Voor meer informatie kunt u terecht bij Groendaktotaal, uw betrouwbare partner op het gebied van sedumdaken en groendaken.