Ontdek de subsidiemogelijkheden

Subsidie groendak Barneveld

In het karakteristieke Barneveld is er een groeiende bewustwording van het belang van duurzaamheid en klimaatbestendigheid. Een groen dak, oftewel een sedumdak, is een uitstekende stap in deze richting. Wil je weten wat een groen dak je oplevert en hoe je als inwoner van Barneveld een subsidie hiervoor kunt krijgen? Lees dan verder en ontdek alles over de Barneveld groendak subsidie.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Groendak subsidie Barneveld

Waarom kiezen voor een sedumdak?

Subsidie sedumdak in Barneveld

Een sedumdak is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar het biedt ook tal van voordelen voor zowel het milieu als de woningeigenaar. Zo vangt het regenwater op, wat zorgt voor een verminderde belasting van het riool en bijdraagt aan het tegengaan van wateroverlast – een voornaamste reden waarom gemeenten, waaronder Barneveld, subsidie verstrekken voor groene daken. Daarnaast draagt een groendak bij aan een verhoogde biodiversiteit en trekt het diersoorten zoals bijen en vlinders aan. De lucht wordt schoner door opname van fijnstof en je woning profiteert van natuurlijke isolatie. Bovendien kan een groendak in combinatie met zonnepanelen het rendement van de panelen met wel 20% verhogen!

Subsidie sedumdak Barneveld: Wat biedt de gemeente?

Barneveld moedigt de aanleg van groene daken actief aan. De gemeente biedt een aantrekkelijke subsidie die kan variëren tussen de €5 en €100 per m2, met een maximum van €2.500. Specifiek voor groene daken begint de subsidie bij €6,00 per m2 en kan dit bedrag nog oplopen. Daarnaast vergoedt de gemeente de kosten voor een constructieberekening volledig, tot een maximum van €200. Het is van belang om te weten dat je de subsidie binnen twee maanden na de start van de werkzaamheden dient aan te vragen en dat deze enkel geldt voor bestaande bouw.

Groendak Barneveld subsidie

Kom jij in aanmerking voor de subsidie in Barneveld?

Sedumdak subsidie Barneveld

Ben je van plan om een groen dak op jouw woning, schuur, uitbouw, garage, dakkapel of bedrijfspand te plaatsen? En ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor de subsidie groendak Barneveld? Neem dan contact op met onze groendak adviseurs. Zij staan klaar om je te voorzien van passend advies en beantwoorden al jouw vragen.

Barneveld zet zich in voor een groenere toekomst. Met de aantrekkelijke subsidies wordt het voor inwoners eenvoudiger om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Overweeg jij een sedumdak? Laat je informeren, maak gebruik van de subsidiemogelijkheden en draag bij aan een duurzamer Barneveld!