Ontdek de subsidiemogelijkheden

Sedumdak subsidie in Amsterdam

In de bruisende stad Amsterdam neemt de behoefte aan duurzaamheid en groen in de stedelijke omgeving toe. Om deze reden stimuleert de Gemeente Amsterdam actief de installatie van groene daken en gevels. Maar wat houdt dit precies in en hoe kun je als pandeigenaar profiteren van deze regeling? Hier lees je alles over de subsidie groendak Amsterdam.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Amsterdam sedumdak

Maximale subsidie voor groene daken

Amsterdam subsidie sedumdak

Amsterdamse particuliere eigenaren, VVE’s, woningcorporaties en bedrijven kunnen een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor zowel groene daken als groene gevels. Het subsidiebedrag kan oplopen tot maar liefst 50% van de subsidiabele kosten. Hierbij geldt een maximum van €30,- per vierkante meter voor standaard groene daken en gevels. Wanneer het groene dak een wateropslagcapaciteit heeft van meer dan 30 liter per vierkante meter, of als de groene gevel planten bevat die niet grondgebonden zijn, kan dit bedrag zelfs stijgen naar €50,- per vierkante meter. Houd er wel rekening mee dat er per subsidieaanvraag een maximaal totaalbedrag van €100.000,- geldt.

Voorwaarden en vergunningen

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met het installeren van een sedumdak, is het belangrijk om rekening te houden met enkele voorwaarden. Zo is de subsidie sedumdak Amsterdam enkel beschikbaar voor bestaande of te vernieuwen platte daken van 30 m² en groter op gebouwen ouder dan 5 jaar binnen de gemeentegrenzen. In bepaalde gevallen, zoals bij het verhogen van een dakrand of bij aanpassingen aan het dak, kan een vergunning vereist zijn. Voor monumentale panden is een vergunning altijd noodzakelijk.

Sedumdaken amsterdam

Waarom een groendak?

Sedumdak subsidie Amsterdam

Groene daken, ook wel sedumdaken genoemd, zijn een echte aanwinst voor de stedelijke omgeving. Ze dragen bij aan een betere luchtkwaliteit, verhogen de biodiversiteit, verminderen stedelijke hitte-eilanden en zorgen voor een betere isolatie. Dit resulteert niet alleen in een besparing op energiekosten, maar ook in een gezondere leefomgeving.

Veel pandeigenaren hebben vragen over de werking en aanleg van groene daken. Gelukkig biedt Groendak technische informatie en offertes voor zowel de uitvoering als levering. Bovendien beantwoordt de gemeentelijke website vele vragen rondom de sedumdak subsidie Amsterdam, waarmee twijfels en onzekerheden weggenomen kunnen worden.

Ben je overtuigd en wil je bijdragen aan een groener Amsterdam? Overweeg dan zeker een sedumdak en profiteer van de aantrekkelijke subsidies die de gemeente biedt!