Ontdek de subsidiemogelijkheden

Sedumdak subsidie in Alphen aan den Rijn

In een wereld waar de impact van stedelijke hitte-eilanden en afnemende biodiversiteit steeds duidelijker wordt, streeft Alphen aan den Rijn naar een groenere toekomst. De gemeente heeft daarom een stimulerende klimaatsubsidie geïntroduceerd, specifiek voor het vergroenen van daken. Bent u klaar om een stap te zetten naar een duurzamer Alphen?

Vrijblijvende offerte aanvragen
Sedumdak Alphen aan den Rijn

Voordelen van sedumdaken

Alphen aan den Rijn sedumdak

Een groendak, en in het bijzonder een sedumdak, biedt tal van voordelen. Naast het toevoegen van esthetische waarde aan uw woning, draagt een sedumdak bij aan de biodiversiteit en helpt het de effecten van stedelijke hitte-eilanden te verminderen. Bovendien bieden deze daken een uitstekende wateropslagcapaciteit, waardoor ze regenwater absorberen en daarmee overbelasting van rioleringssystemen verminderen.

Financiële stimulans: de klimaatsubsidie

Investeren in een sedumdak is nu financieel aantrekkelijker dankzij de klimaatsubsidie van de gemeente. Voor elk vergroend dak kunt u tot €30 subsidie per m² ontvangen, met een extra biodiversiteitsbonus van €10 per m² wanneer meer dan de helft van de beplanting anders is dan sedum. Zo kunt u niet alleen bijdragen aan het milieu, maar ook aanzienlijk besparen op uw investering.

Subsidie Alphen aan den Rijn

Aanvraagprocedure en vereisten

Subsidie aanvragen Alpen aan den Rijn

Controleer eerst via de gemeentelijke digitale kaart of uw woning in het geselecteerde gebied voor de subsidie valt. Na bevestiging kunt u de subsidie aanvragen, waarbij de gemeente tot 50% van de subsidiabele kosten dekt, met een maximum van €2.000 per woning. Er is een totaalbudget van €600.000 voor deze subsidie, dus tijdig aanvragen is essentieel.

Samen naar een groener Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn heeft de ambitie om voorop te lopen in de groene revolutie, en elke vergroende woning brengt ons een stap dichter bij dat doel. Met de klimaatsubsidie kunt u nu actief deelnemen aan deze beweging. Maak van uw dak een groene oase en draag bij aan een duurzamere toekomst voor Alphen en daarbuiten.