Isoleren van een dak

Hoe isoleer je een plat dak het beste?

Het isoleren van een plat dak zorgt voor een constante, aangename temperatuur in uw huis. Daarnaast biedt de isolatie van een plat dak u voordelen op het gebied van wooncomfort en lagere energielasten. Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden voor het isoleren van een plat dak zijn, welke voordelen dit oplevert en hoe groene daken kunnen bijdragen aan de isolatie van uw platte dak.

Vrijblijvende offerte aanvragen

De voordelen van het isoleren van een plat dak

plat dak isolatie

Het isoleren van een plat dak biedt vele voordelen. In sommige gevallen is het isoleren van een plat dak een behoorlijke klus, maar ondanks dat is dakisolatie een goed idee omdat het u vrijwel altijd de volgende voordelen oplevert:

  • Wanneer uw platte dak niet of slecht geïsoleerd is, kan er veel warme verloren gaan waardoor uw gasverbruik stijgt. Wanneer u ervoor kiest om uw platte dak te isoleren, kunt u flink besparen op uw gasverbruik en het comfort in uw huis zal toenemen. Dit is goed voor uw eigen rekening en dit verkleint de impact op het milieu.
  • Een slecht geïsoleerd plat dak zal ervoor zorgen dat de warmte uit uw woning ontsnapt; een aanzienlijk deel van de warmte gaat verloren door het dak. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw gasverbruik stijgt, maar ook dat de temperatuur in huis minder goed geregeld kan worden. De temperatuur in huis is minder constant en dat gaat ten koste van uw wooncomfort.
  • Op warme dagen zal een slecht of niet geïsoleerd plat dak zorgen voor een onaangenaam warm huis en tijdens de koudere dagen zal het lastiger zijn om uw huis aangenaam warm te houden. Door uw platte dak te isoleren wordt het wooncomfort verhoogd en dit zorgt tevens voor een stijging van de waarde van uw woning.

Kortom zal het isoleren van een plat dak u voordelen opleveren op het gebied van duurzaamheid, wooncomfort en daarnaast zal dit ervoor zorgen dat u kunt besparen op uw energierekening. Genoeg redenen om een plat dak te isoleren, dus!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontdek de eindeloze voordelen

01
Unieke uitstraling van uw vastgoed

Unieke uitstraling van uw vastgoed

02
Zeer milieuvriendelijk

Zeer milieuvriendelijk

03
Verlengt levensduur dakbedekking

Verlengt levensduur dakbedekking

04
Geluidswerend

Geluidswerend

05
Isoleert in zomer en winter

Isoleert in zomer en winter

Plat dak isoleren door middel van een groendak

Wilt u graag uw groene dak isoleren, maar houden de bovengenoemde nadelen van het gebruik van regulier isolatiemateriaal u tegen? Dan biedt een groen dak de oplossing! Het is een goed idee om uw platte dak te isoleren door een plat groendak omdat:

  • Een groendak simpelweg erg goed isoleert. Een groendak reguleert de temperatuur. In de zomer zorgt het groene dak ervoor dat de temperatuur in huis koel en aangenaam blijft, tijdens de koudere dagen zorgt het groene dak ervoor dat de warmte minder goed door het dak kan ontsnappen. Daarnaast werkt een groen dak geluidsisolerend.
  • Een groendak verandert het aangezicht van uw woning op een positieve manier. Een groen dak zorgt voor een prachtige groene woning waarmee u een stukje natuur en de beplanting van groene daken trekt insecten aan waardoor uw platte dak een vrolijke, natuurlijke plek wordt.
  • Een groendak is erg duurzaam. Niet alleen op het gebied van de verduurzaming van het klimaat en de leefomgeving, maar de levensduur van de dakbedekking wordt dankzij een groendak maar liefst 1,5 – 2 keer verlengd.

Naast deze punten, biedt de isolatie van een plat dak door middel van een groendak nog véél meer voordelen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het isoleren van uw platte dak door middel van een groendak? Neem gerust contact op met Groendaktotaal!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Groendak isolatie voor platte daken

Het laten omtoveren van uw platte dak tot een groendak biedt voordelen voor uzelf en het milieu. Een plat groen dak zorgt voor groen, rust en natuur in uw leefomgeving. Het isoleren van uw platte dak door middel van een groendak kan op verschillende manieren. Wanneer u een unieke, duurzame en vrolijke uitstraling wilt creëren, kunt u kiezen voor een wilde bloemenmat of een sedumkruiden variant. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw platte dak te isoleren met een sedummat. Het is heel goed mogelijk om uw platte dak te isoleren met een sedummat. Sedum is een vetplant, deze plantjes zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden waardoor deze goed isolerend werken op uw platte dak.

Sedummixmatten

Een betaalbaar natuurlijk isolatiesysteem voor uw platte dak

Er zijn al vele voordelen genoemd over het isoleren van uw platte dak middels een groendak. Voor vele mensen is een groendak interessant zolang het betaalbaar is. Daarom biedt Groendaktotaal groendaken aan van hoge kwaliteit die voor iedereen betaalbaar zijn. Wij doen dit door degelijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige oplossingen te bieden in de vorm van unieke all-in concepten welke uit te breiden zijn met extra’s. Wij kunnen groendaken leveren als totaalpakket met of zonder montage. Wanneer u graag meer wilt weten of een offerte wilt aanvragen, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. In onze offerte staat altijd een vaste prijs zonder stelposten vermeld waardoor u achteraf of tussentijds niet voor verwachtingen komt te staan.

Isolatie van een plat dak door Groendaktotaal

Groendaktotaal helpt u graag met een natuurlijk isolatiesysteem voor uw platte dak. Bent u overtuigd van de toegevoegde waarde en voordelen van plat dakisolatie door middel van een groendak? Neem dan gerust contact met ons op voor uw groendaksedumdak of sedummat.

Wij bieden een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding en leveren vakwerk waarbij de klant te allen tijde centraal staat. Groendaktotaal biedt voor alle soorten daken een goede oplossing.