Hoe zit dat?

De brandveiligheid van sedumdaken

Een sedumdak heeft veel voordelen. Zo zorgen deze groendaken onder andere voor een groene en schone omgeving. Maar hoe zit het met de brandveiligheid van sedumdaken? Wij van Groendaktotaal, duiken we diep in het onderwerp van brandveiligheid van sedumdaken.

Is een sedumdak brandveilig?

Sedumdaken kunnen zeer brandveilig zijn, mits correct geïnstalleerd en onderhouden. De brandveiligheid van een sedumdak hangt af van verschillende factoren, waaronder het type gebruikte materialen, de constructie van het dak, en hoe het wordt onderhouden.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Sedumdak schuin 20-30 graden

Waardoor is een sedumdak brandveilig?

rond sedumdak
  • Natuurlijke brandresistentie van sedumplanten: Sedumplanten bevatten van nature veel water, wat werkt als een ingebouwde brandresistentie. In tegenstelling tot droge, gemakkelijk ontvlambare dakbedekkingen, zijn de dikke, vlezige bladeren van sedum minder geneigd om vlam te vatten.
  • Gebruik van brandwerende Materialen: Bij de aanleg van sedumdaken gebruikt Groendaktotaal specifieke lagen en materialen die de brandveiligheid verhogen. Dit omvat een substraatlaag die de groei van de sedumplanten ondersteunt en daarnaast bijdraagt aan de brandwerendheid van het dak.
  • Ontwerp en constructie: De constructie van een sedumdak speelt een belangrijke rol in de brandveiligheid. Door een juiste installatie en het gebruik van brandremmende barrières kan de verspreiding van vuur worden beperkt. Groendaktotaal zorgt ervoor dat alle sedumdaken volgens de hoogste veiligheidsnormen worden geïnstalleerd.
  • Onderhoud: Regelmatig onderhoud is essentieel om de brandveiligheid van een sedumdak te waarborgen. Dit omvat het verwijderen van droog en dood materiaal dat als brandstof kan dienen, evenals het handhaven van de vochtigheid van het dak. Een goed onderhouden sedumdak behoudt zijn natuurlijke brandresistentie.

Certificering en normen

Sedumdaken en de gebruikte materialen in hun constructie zijn onderworpen aan strenge brandveiligheidstests en -normen. Groendaktotaal werkt alleen met materialen die aan deze normen voldoen, om ervoor te zorgen dat elk sedumdak niet alleen duurzaam en ecologisch is, maar ook veilig.

Vrijblijvende offerte aanvragen