Alles over sedummixmatten

Duurzame en gezonde sedummixmatten

Een groendak met sedumixmatten is duurzaam en gezond. Zo’n dak gaat twee keer zo lang mee dan een traditioneel grijs dak, terwijl de vegetatie de omgevingslucht zuivert, het regenwater beter afvoert en uw dak uitstekend isoleert.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Onderhoudsvriendelijke sedummixmatten

Sedummixmatten

Onderhoudsvriendelijke groendaken zijn arbeidsextensief en noemen we daarom extensieve groendaken. Het meest voorkomende voorbeeld van zo’n extensief groendak is een sedumdak. U kunt een dak zelf met sedum beplanten, maar het sedum ook in kant en klare cassettes of matten op uw dak (laten) leggen. Hierna wordt eerst uitgelegd wat sedum precies is en welke voordelen sedummixmatten u bieden. Deze sedummixmatten kunt u kant en klaar bestellen bij Groendaktotaal. Onze specialisten in groendaken praten u graag bij over de mogelijkheden van een sedumdak op uw huis of schuur. Wij leveren de sedummixmatten als een doe-het-zelf-pakket voor zowel platte daken als schuine daken met een hellingshoek tot dertig graden. Met zo’n pakket kunt u zelf eenvoudig uw eigen duurzame en onderhoudsvriendelijke groendak aanleggen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat is sedum?

Sedum is de Latijnse benaming voor de bekende vetplant. De vetplant is uitstekend bestand tegen extreme en wisselende weersomstandigheden zoals kou, hitte, droogte en wind. Die eigenschap heeft deze plant te danken aan zijn dikke, leerachtige bladeren. Dat blad beschermt vetplantjes niet alleen tegen de genoemde weerselementen, maar houdt ook het water vast dat ze in de zomer nodig hebben. Door deze interne wateropslag kan sedum goed tegen lange perioden van droogte. Sedum groeit het liefst in de volle zon, met uitzondering van enkele soorten die juist van schaduw houden.

Lees meer over sedum
Sedummixmatten

Ontdek de eindeloze voordelen

01
Unieke uitstraling van uw vastgoed

Unieke uitstraling van uw vastgoed

02
Zeer milieuvriendelijk

Zeer milieuvriendelijk

03
Verlengt levensduur dakbedekking

Verlengt levensduur dakbedekking

04
Geluidswerend

Geluidswerend

05
Isoleert in zomer en winter

Isoleert in zomer en winter

Waarom sedummixmatten op het dak?

Sedummixmatten

Omdat sedum zo goed tegen allerlei weersomstandigheden kan en zo weinig water nodig heeft, is een groendak van vetplanten uitermate robuust en onderhoudsvriendelijk. Maar uw wilt natuurlijk wel wat kleur op uw dak. Het mooie van sedum is dat er veel verschillende soorten zijn die in verschillende jaargetijden bloeien. Bij de samenstelling van sedummixmatten wordt hier bewust rekening mee gehouden. Zoals het woord al zegt, worden er in zo’n mat verschillende soorten sedum met elkaar gemixed. Dat gebeurt op zo’n manier dat uw sedumdak het hele jaar door gedeeltelijk bloeit.

Niet alle soorten sedum groeien even snel en hoog. Ze worden ook niet allemaal even oud. Ook met deze aspecten wordt bij de samenstelling van sedummixmatten rekening gehouden. Met als resultaat een gevarieerde en kleurrijke daktuin. U kunt het sedum op uw dak bovendien combineren met kiezels of gras. Van de 250 soorten sedumplanten zijn er ongeveer 50 geschikt om er een groendak mee aan te leggen. Groendaktotaal gebruikt 12 tot 14 soorten sedum om uw sedummixmat samen te stellen. Onze sedummatten zijn bij levering bijna volledig (90%) dichtgegroeid. U ziet hierdoor na plaatsing direct resultaat van uw groendak.

Welke voordelen biedt een groendak van sedummixmatten?

Een sedumdak biedt alle voordelen van groendaken, maar voegt daar onderhoudsvriendelijkheid aan toe. En door het sedum in de vorm van sedummixmatten te bestellen en plaatsen, heeft u bij voorbaat een mooie diversiteit aan vetplanten in verschillende kleuren op uw dak. Uw groendak bloeit hierdoor dagelijks. Hierbij een greep uit de voordelen van sedumdaken:

  • een sedumdak isoleert zowel warmte, kou als geluid
  • een sedumdak heeft maar weinig onderhoud nodig
  • een sedumdak gaat twee keer langer mee dan een traditioneel dak
  • een sedumdak draagt bij aan een regelmatige afvoer van regenwater, omdat de vegetatie het regenwater in eerste instantie vasthoudt
  • een sedumdak draagt bij aan een gezondere leefomgeving; de vetplanten zuiveren de omgevingslucht en produceren zuivere zuurstof.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een sedumdak op uw huis? En over de mogelijke samenstelling van sedummixmatten? Neem contact op met Groendaktotaal voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u! Of bekijk het in onze webshop!

Vrijblijvende offerte aanvragen
Sedummixmatten