Dakbeplanting

Wat is dakbeplanting?

Dakbeplanting, ook bekend als een groendak, is een methode waarbij vegetatie op daken wordt aangeplant. Deze techniek biedt verschillende voordelen, zowel voor het milieu als voor gebouwen. Welke voordelen zijn dat?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontdek de eindeloze voordelen

01
Unieke uitstraling van uw vastgoed

Unieke uitstraling van uw vastgoed

02
Zeer milieuvriendelijk

Zeer milieuvriendelijk

03
Verlengt levensduur dakbedekking

Verlengt levensduur dakbedekking

04
Geluidswerend

Geluidswerend

05
Isoleert in zomer en winter

Isoleert in zomer en winter

Bloeiende sedummatten als ideale beplanting voor uw sedumdak

Door voor een licht vegetatiedak met vetplantjes (sedum) te kiezen, combineert u veel van de hiervoor genoemde voordelen van een groendak.

Er bestaat een grote variatie aan sedumplanten waarmee u een prachtig bloeiend sedumdak aan kunt leggen. Het gaat hierbij om ongeveer 50 soorten van de in totaal 250 soorten sedumplanten die er bestaan. Groendaktotaal verwerkt meestal de volgende zes soorten sedumplanten in een sedummat:

  • Sedum acre
  • Sedum album Coral Carpet
  • Sedum sexangulare
  • Sedum lydium
  • Sedum hispanicum
  • Sedum oreganum
Dakbeplanting

Ook interesse in dakbeplanting?

Bij Groendaktotaal kunt u kant-en-klare begroeide sedummatten bestellen. Hiermee tovert u uw grijze dak om in een duurzaam en onderhoudsvriendelijk groendak. Het resultaat is wel afhankelijk van de onderbouw. Groendaktotaal is deskundig in het aanleggen van een kwalitatief hoogwaardige onderbouw met daarboven op de sedummatten die u wenst. Het aanleggen van daken is een vak. Dit geldt ook voor groendaken.