Allerlei milieuvoordelen

Milieuvoordelen, ook voor uw portemonnee

Op het gebied van energiebesparing is ons sedumdak een topper. Heeft u ‘s zomers ook zoveel hinder van onbarmhartig hoge temperaturen? Bij platte daken kan de temperatuur op een mooie zomerdag wel oplopen tot over de 80 graden Celsius. U kunt u wel voorstellen dat het dak dan als een oven gaat werken en de hitte over een heel lange tijd blijft uitstralen. Een aircosysteem verbruikt veel energie. Een sedumdak is een natuurlijk aircosysteem, die eigenlijk door iedereen die om het milieu geeft toegepast zou moeten worden. In de winter levert een groendak ook een energiebesparing op. De dikke beplantingslaag houdt de kou lange tijd buitenshuis.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Luchtzuivering

We weten allemaal dat de CO2/ fijnstof-uitstoot een groot probleem is. Bijvoorbeeld een sedumdak bestaat uit diverse soorten vetplantjes die alle de eigenschap hebben om veel koolstofdioxide, oftewel CO2 en ook fijnstof vast te binden. Het mooie is dat CO2 omgezet wordt in appelzuren, wat door de plant gebruikt wordt om te leven, te bloeien en te groeien. Dus sedum is de plant bij uitstek om veel CO2 te verwerken. Ieder dag weer opnieuw heeft het plantje de mogelijkheid om als een soort spons de schadelijke stoffen op te zuigen uit de lucht. Met de aanleg van een sedumdak levert u een belangrijke bijdrage aan het milieu en aan de luchtkwaliteit van uw eigen leefomgeving.

Sedumdak milieuvoordelen

Regenwateropvang en subsidies

Milieuvoordelen sedumdak

Als het gaat over hemelwaterretentie, zoals dat met een mooi woord heet, is een sedumdak een ideale oplossing voor de wateroverlast die steeds meer een bekend verschijnsel wordt in de hedendaagse samenleving. Daarom zijn er steeds meer gemeentes in Nederland en daarbuiten die m.b.v. subsidies deze groene daken willen stimuleren.

Lees hier meer over de subsidies