Wat is een sedum tray?

Een sedumdak is één van de populairste groendaken. Met behulp van een sedum tray, ook wel sedumcassette genoemd, is dit groendak gemakkelijk (zelf) aan te leggen. Groendaktotaal biedt diverse mogelijkheden wat betreft het aanleggen van sedumdaken.

Een sedum tray is een met sedum begroeide tray waarmee een sedumdak eenvoudig aangelegd kan worden. Sedumdaken zijn prachtige groendaken die begroeid zijn met sedum; een soort van vetplantjes. Sedum trekt vlinders en bijen aan, verlengt de levensduur van het dak zelf en voert regenwater af. U kunt ervoor kiezen om zelf een sedumdak aan te leggen, in dat geval bieden onze sedumtrays de oplossing. Groendaktotaal biedt diverse betaalbare oplossingen voor het aanleggen van groendaken. Wij kunnen een all-in-concept leveren mét of zonder montage.

Bekijk de oplossingen in onze webshop

Sedumdak aanleggen met behulp van sedum trays

Sedumtray_cassette

Groendaktotaal levert degelijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Wij bieden diverse mogelijkheden wat betreft het laten aanleggen van een groendak. U kunt diverse sedumtrays, of sedum cassettes bestellen in onze shop of u kunt gebruik maken van ons unieke all-in one concept waarbij wij groendaken leveren als totaalpakket met of zonder montage. Ons all-in one concept kunt u eenvoudig uitbreiden met extra’s en de prijs hiervan is maatwerk. U kunt ons altijd om vrijblijvend advies of een offerte vragen.

Bekijk de oplossingen in onze webshop

Sedumdak trays dragen bij aan een schonere omgeving

Een sedumdak draagt bij aan een schonere omgeving. Denkt u eraan om sedumdak trays op uw dak te plaatsen? De redenen voor het aanleggen van een sedum dak met behulp van sedum trays, zijn:

  • Ze zorgen voor de opvang van regenwater. Overtollig water wordt opgevangen en daarmee worden overstromingen voorkomen.
  • Ze zorgen voor isolatie. De sedumplantjes zorgen voor temperatuurregulatie in huis en zorgen daarnaast ook nog eens voor geluidsisolatie.
  • Ze zorgen voor een schonere lucht in uw leefomgeving. Daarmee wordt de lucht om u heen een stuk schoner.
  • Ze stimuleren de biodiversiteit. Sedumtrays bevorderen de leefomgeving van vogels, bijen, vlinders en andere insecten.
  • Ze beschermen uw dak. Een sedumdak tray zorgt ervoor dat het dak zelf beschermd is tegen allerlei weersinvloeden en daardoor gaat uw dakbedekking wel twee keer zo lang mee.
Bekijk de sedumoplossingen in onze shop!
sedumdak inzaaien

Ontdek de eindeloze voordelen

01
Unieke uitstraling van uw vastgoed

Unieke uitstraling van uw vastgoed

02
Zeer milieuvriendelijk

Zeer milieuvriendelijk

03
Verlengt levensduur dakbedekking

Verlengt levensduur dakbedekking

04
Geluidswerend

Geluidswerend

05
Isoleert in zomer en winter

Isoleert in zomer en winter

De voordelen van sedumdak cassettes

Een groendak is op meerdere manieren aan te leggen, waarvan de aanleg met behulp van sedumcassettes één van de eenvoudigste manieren is. De voordelen van onze sedum cassettes zijn:

  • Onze sedumdak trays hebben allemaal dezelfde grootte. Daardoor kunt u gemakkelijk berekenen hoeveel trays u nodig bent voor de aanleg van uw sedumdak. Berekenen hoeveel cassettes u benodigd bent, doet u door het oppervlakte van het dak te berekenen (lengte x breedte).  Per m2 zijn ongeveer 4,65 cassettes opgenomen.
  • Het aanleggen van een sedumdak met behulp van sedumtrays is erg eenvoudig. Een sedumdak op uw overkapping, carport, garage of huis doet u eenvoudig en zonder de hulp van een specialist. Uiteraard biedt Groendaktotaal u wel de mogelijkheid om de hulp van één van onze specialisten in te schakelen. Mocht u wel hulp benodigd zijn bij het plaatsen van onze sedumtrays, dan kunnen wij u helpen met de montage. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen en vragen om advies. Groendaktotaal helpt u graag!
  • Niet alleen is de aanleg met sedumtrays eenvoudig: deze klus is binnen een mum van tijd geklaard. Dat betekent dat u in een handomdraai uw dak kunt omtoveren tot een groendak en snel kunt genieten van de biodiversiteit en schone omgeving.

Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden wat betreft sedumdaken op uw overkapping, huis of bedrijfspand dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag en kunnen u adviseren over de aanleg van een groendak met behulp van sedumcassettes.