Prijzen van een sedumdak

Wat kost een sedumdak?

Wat kost een sedumdak nou in werkelijkheid? Wij leggen het je graag hier uit, ontdek de mogelijkheden en bestel gemakkelijk online!

Vrijblijvende brochure aanvragen

Wat kost een sedumdak?

sedumdak prijs

Toch heeft u nog wel een begrijpelijke vraag: wat kost een sedumdak? Wij geven u in dit artikel een kostenindicatie. Onze goedkoopste verkopen wij vanaf €41,75. Er zijn factoren welke dit kunnen beïnvloeden. Ook op die factoren gaat dit artikel in. Wilt u een prijsopgave voor op uw huis? Neem dan vrijblijvend contact op met Groendaktotaal, uw specialist, leverancier en installateur van sedumdaken.

Bekijk ook de webshop!

Wat kost een sedumdak per vierkante meter?

De kosten van een sedumdak per m2 variëren van € 41,75 tot € 51,75. Deze variatie is verklaarbaar door het grote aantal factoren dat deze kosten beïnvloedt. Het type dak en de omvang van het dakoppervlak zijn in dit verband twee invloedrijke factoren. Zo kost het meer tijd en dus geld om sedum op een schuin dak aan te leggen dan een plat dak van sedum te voorzien als het gelegd moet worden. Hoe groter het dakoppervlak, hoe lager de sedumdak kosten per m2. Er kan dan immers grootschaliger, dus relatief goedkoper worden ingekocht en kunnen onze specialisten ook sneller op één plek leggen dan dat er twee of drie projecten per dag aangedaan moeten worden. Op het platte dak is de prijs eveneens lager aangezien er minder tijd benodigd is om het te leggen.

Bekijk ook de webshop!
sedumdak prijs

Kosten besparen door uw sedumdak zelf aan te leggen?

Wanneer u zelf uw sedumdak aanlegt, kunt u de prijs drukken omdat u dan alleen materiaalkosten heeft. Bedenk wel dat de kwaliteit van uw groendak valt of staat met een zorgvuldige opbouw. Een goed functionerend sedumdak bestaat uit minimaal vier lagen: een beschermlaag, een drainagelaag, en filtervlies een substraatlaag en een vegetatielaag. De onderlinge afstemming van deze lagen luistert nauw. Zo moet het sedum goed wortel kunnen schieten in het substraat en in die laag ook voldoende voeding, water en zuurstof krijgen. De drainagelaag moet het water goed afvoeren.

Bekijk ook de webshop!

Ontdek de eindeloze voordelen

01
Unieke uitstraling van uw vastgoed

Unieke uitstraling van uw vastgoed

02
Zeer milieuvriendelijk

Zeer milieuvriendelijk

03
Verlengt levensduur dakbedekking

Verlengt levensduur dakbedekking

04
Geluidswerend

Geluidswerend

05
Isoleert in zomer en winter

Isoleert in zomer en winter

Doe-het-zelf pakket

Bij een doe-het-zelfpakket van Groendaktotaal krijgt u alle benodigde materialen voor uw groendak kant en klaar aangeleverd. Hiermee kunt u zelf op uw huis of schuur een groendak aanleggen. Onze doe-het-zelfpakketten zijn geschikt voor ‘eenvoudige’ platte daken. Voor hellende en ronde daken hebben wij een speciale methode, waarvoor de deskundigheid van onze medewerkers is vereist. Een rond of hellend sedumdak leggen wij daarom altijd zelf aan. Inclusief aanleg door een deskundige hovenier kost een sedumdak van 30 m2 ongeveer €2.000,-. Deze vierkante meterprijs van ongeveer €65 daalt naarmate het dakoppervlak stijgt. Zo bent u voor 100 m2 circa €5.000,- kwijt, dus ongeveer €50 per m2.

Wilt u meer weten over de kosten van een sedumdak op uw huis? Neem contact op met Groendaktotaal voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!

Bekijk ook de webshop!