• groendak-totaal-007
  • groendak-totaal-008
  • groendak-totaal-005
  • groendak-totaal-006

Sedumdak prijs

Een groendak heeft te veel voordelen om op te noemen. Neem alleen al de uitstekende isolerende werking en de geleidelijke opname van regenwater. Met dit laatste voorkomt u wateroverlast bij hoosbuien. En dan hebben we het nog niet over de bijdrage van een sedumdak aan een beter leefklimaat in de stad. Omdat een sedumdak de opwarming van de bebouwde omgeving tegengaat. Maar misschien heeft u deze en andere voordelen niet nodig om voor een sedumdak te gaan. U kiest een sedumdak alleen al omdat u die gewoon erg mooi vindt.

Sedumdak prijs

Wat kost een sedumdak?

Toch heeft u nog wel een begrijpelijke vraag: wat kost een sedumdak? Wij geven u in dit artikel een kostenindicatie van een sedumdak. Ons goedkoopste sedumdak verkopen wij vanaf €41,75. Er zijn factoren welke dit kunnen beïnvloeden. Ook op die factoren gaat dit artikel in. Wilt u een prijsopgave voor een sedumdak op uw huis? Neem dan vrijblijvend contact op met Groendaktotaal, uw specialist, leverancier en installateur van sedumdaken.

Wat kost een sedumdak per vierkante meter?

De kosten van een sedumdak per m2 variëren van € 41,75 tot € 51,75. Deze variatie is verklaarbaar door het grote aantal factoren dat deze kosten beïnvloedt. Het type dak en de omvang van het dakoppervlak zijn in dit verband twee invloedrijke factoren. Zo kost het meer tijd en dus geld om sedum op een schuin dak aan te leggen dan een plat dak van sedum te voorzien als het gelegd moet worden. Hoe groter het dakoppervlak, hoe lager de sedumdak kosten per m2. Er kan dan immers grootschaliger, dus relatief goedkoper worden ingekocht en kunnen onze specialisten ook sneller op één plek leggen dan dat er twee of drie projecten per dag aangedaan moeten worden. Op het platte dak is de prijs eveneens lager aangezien er minder tijd benodigd is om het te leggen.

Offerte aanvragen 

Kosten besparen door uw sedumdak zelf aan te leggen?

Wanneer u zelf uw sedumdak aanlegt, kunt u de prijs drukken omdat u dan alleen materiaalkosten heeft. Bedenk wel dat de kwaliteit van uw groendak valt of staat met een zorgvuldige opbouw. Een goed functionerend sedumdak bestaat uit minimaal vier lagen: een beschermlaag, een drainagelaag, en filtervlies een substraatlaag en een vegetatielaag. De onderlinge afstemming van deze lagen luistert nauw. Zo moet het sedum goed wortel kunnen schieten in het substraat en in die laag ook voldoende voeding, water en zuurstof krijgen. De drainagelaag moet het water goed afvoeren. Een deskundige aanleg van alle lagen maakt de kans groter dat uw sedumdak succesvol en duurzaam functioneert. Hierdoor bespaart u op termijn onderhouds- en vervangingskosten.

Sedumdak Prijs

Bij een doe-het-zelfpakket van Groendaktotaal krijgt u alle benodigde materialen voor uw groendak kant en klaar aangeleverd. Hiermee kunt u zelf op uw huis of schuur een groendak aanleggen. Onze doe-het-zelfpakketten zijn geschikt voor ‘eenvoudige’ platte daken. Voor hellende en ronde daken hebben wij een speciale methode, waarvoor de deskundigheid van onze medewerkers is vereist. Een rond of hellend sedumdak leggen wij daarom altijd zelf aan. Inclusief aanleg door een deskundige hovenier kost een sedumdak van 30 m2 ongeveer €2.000,-. Deze vierkante meterprijs van ongeveer €65 daalt naarmate het dakoppervlak stijgt. Zo bent u voor een sedumdak van 100 m2 circa €5.000,- kwijt, dus ongeveer €50 per m2.

Wilt u meer weten over de kosten van een sedumdak op uw huis? Neem contact op met Groendaktotaal voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!

Meer weten?

Wij leveren degelijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Wij geven in onze offertes altijd vaste prijzen af zonder stelposten. Hierdoor geen verrassingen achteraf of tussentijds.

Waarom Groendaktotaal?

  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Vakbekwaam dak- en gevelbegroeiing
  • Voor alle soorten daken een goede oplossing
  • Een goede partner voor totale dakrenovatie
  • De klant staat centraal
  • Groendaktotaal, het adres voor een groendak, sedumdak, sedum dakbedekking of sedummatten

Contactgegevens

Groendaktotaal
Schippersweg 2
7448 RT Haarle
info@groendaktotaal.nl