• groendak-totaal-005
  • groendak-totaal-006
  • groendak-totaal-008
  • groendak-totaal-007

Sedumdak, een duurzame, besparende én fraaie oplossing

Duurzame, besparende én fraaie  oplossing voor plat dak

Het keukendak van de familie Van der Linden in Hilversum zorgde ’s zomers voordat het belegd was met sedum, voor een behoorlijke temperatuurstijging binnen. Een van de redenen om eens te gaan kijken naar een alternatieve oplossing...

Via internet kwamen de Van der Lindens tot de conclusie dat een sedumdak voor hen de ideale oplossing was. De isolerende werking zou de temperatuur in de keuken in de zomer aanzienlijk doen dalen en in de winter juist zorgen voor extra isolatie. Hoewel ze uitkijken op de bossen, was het extra ‘stukje groen’ in hun leefomgeving meer dan welkom. Op het platte dak stond vrijwel altijd water, omdat de schuinte niet helemaal correct was. Een sedumdak zorgt voor gelijkmatige afvoer via opname door de beplanting. Een enorm behoud voor de oorspronkelijke dakbedekking, dus een bijzonder duurzame oplossing. De invloeden van zon, regen, ijs en sneeuw zijn immers vrijwel nihil.

Vanaf het balkon is het uitzicht inmiddels een stuk fraaier geworden; het saaie dakleer heeft plaatsgemaakt voor een prachtig groen geheel. De familie waardeert het advies dat ze hierin kreeg van Groendaktotaal bijzonder. Bewust is gekozen voor lage beplanting – zonder kruiden etc. - om het onderhoud tot een minimum te beperken. Dit onderhoud wordt door familie zelf gedaan, uit praktische overwegingen.

Het sedumdak lijkt op graszoden, maar van dichtbij zie je goed dat het vetplantjes zijn

“Het was bijzonder om te zien hoe zo’n sedumdak gelegd wordt” vertelt de heer van der Linden. “het dak werd opgebouwd uit diverse lagen met een soort kunststof roostertjes zodat er een ‘zwevend’ geheel ontstaat. Het lijken graszoden, maar van dichtbij zie je goed dat het vetplantjes zijn.“

De familie vroeg verschillende offertes op. Die van Groendaktotaal was het meest compleet en ook qua prijsstelling aantrekkelijk. De Van der Lindens hadden echter nog enkele vragen. Ze waren dan ook aangenaam verrast toen Arjan van Holst persoonlijk langskwam om deze te beantwoorden en ter plekke een advies te geven: “We zijn erg tevreden over de werkwijze van Van Holst en zijn mensen. In de offerte was opgenomen dat er mogelijk een lift geregeld zou moeten worden voor het naar boven brengen van de materialen. Gelukkig bleek dit in de praktijk overbodig. ”Het sedumdak, van zo’n 12 m2 was in een halve dag gelegd. Van der Linden: “Vaak gaan er zaken mis, als je dingen aan je huis laat doen. Dat kunnen we van de mensen van Groendaktotaal absoluut niet zeggen!”

De familie zou dan ook iedereen aanraden een sedumdak van Groendaktotaal te kiezen.

Meer weten?

Wij leveren degelijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Wij geven in onze offertes altijd vaste prijzen af zonder stelposten. Hierdoor geen verrassingen achteraf of tussentijds.

Waarom Groendaktotaal?

  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Vakbekwaam dak- en gevelbegroeiing
  • Voor alle soorten daken een goede oplossing
  • Een goede partner voor totale dakrenovatie
  • De klant staat centraal
  • Groendaktotaal, het adres voor een groendak, sedumdak, sedum dakbedekking of sedummatten

Contactgegevens

Groendaktotaal
Schippersweg 2
7448 RT Haarle
info@groendaktotaal.nl