Vraag een vrijblijvende offerte aan!
Wij leveren degelijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Wij geven in onze offertes altijd vaste prijzen af zonder stelposten. Hierdoor geen verrassingen achteraf of tussentijds.
In vergelijking met een daktuin heeft een sedumdak maar weinig onderhoud nodig. Een sedumdak bestaat uit vetplanten en die zijn erg robuust. Ze overleven in alle mogelijke weersomstandigheden en hebben maar heel weinig water nodig. U hoeft het sedum daarom alleen vlak na de aanleg en bij grote droogte water te geven. Mest bijvoeren is in de meeste gevallen evenmin nodig.
Hierna kunt u meer lezen over het onderhoud en de bemesting van een sedumdak. Twijfelt u over het onderhoud van uw sedumdak? Vraag dan advies aan de specialisten van Groendaktotaal. Zij kunnen u ook voorzien van de juiste meststof.
Neem contact opNatuurlijk heeft een groendak meer onderhoud nodig dan een grijs dak zonder enige begroeiing. Denk bijvoorbeeld aan wortels die de afvoer van hemelwater verhinderen. Of aan mosvorming die u met kalk kunt bestrijden, aan open plekken die u opnieuw moet inzaaien en aan woekerende planten die u moet verwijderen. Een sedumdak heeft het volgende onderhoud nodig:
In de uitleg over het onderhoud van uw sedumdak is informatie over bemesting bewust weggelaten. In principe hoeft een sedumdak namelijk niet te worden bemest. Dit geldt in ieder geval wanneer de substraatlaag onder de vetplantjes minimaal vijf centimeter dik is. Maar wanneer die laag in uw geval uit substraatplaten van steenwol bestaat, is er twee á drie keer per jaar bemesting nodig. Gebruik hiervoor een langzaam werkende meststof en voer uw sedum daarmee alleen bij in het voorjaar, bij regenachtig weer.
Er is speciaal groendakvoer op de markt. Dit is meststof met een speciaal omhulsel. Dit omhulsel reageert op de temperatuur en het vochtgehalte op het groendak en reguleert daarmee de afgifte van de meststof. Deze gereguleerde afgifte van meststof voorkomt dat deze voeding via de substraatlaag van het groendak wordt uitgespoeld. Deze langzaam werkende meststof kan elk seizoen worden toegediend. De samenstelling van de voedingsstoffen in het groendakvoer is afgestemd op de vegetatie van uw groendak. Denk hierbij aan sedum, grassen en kruiden of een combinatie van deze soorten vegetatie.
Uit onderzoek blijkt dat met groendakvoer bemestte en bijgevoerde groendaken een betere dekkingsgraad met begroeiing hebben. Hierdoor lopen deze groendaken minder kans op erosie, onkruid en uitval.
Om mosvorming in uw groendak tegen te gaan, is een groendakvoer met tegenmos beschikbaar.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een sedumdak op uw huis? Neem contact op met Groendaktotaal voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij maken graag kennis met u!