Vraag een vrijblijvende offerte aan!
Wij leveren degelijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Wij geven in onze offertes altijd vaste prijzen af zonder stelposten. Hierdoor geen verrassingen achteraf of tussentijds.
U draagt graag bij aan een groene en duurzame leefomgeving en overweegt daarom een groendak aan te laten leggen. Maar u twijfelt of het houten onderdak van uw huis of schuur het gewicht van zo’n groendak aan kan en of dat wel bestand is tegen de wortels van de beplanting. Dan hebben we goed nieuws voor u: een groendak kan in principe op elk willekeurig onderdak, mits de constructie maar stevig genoeg is. Het materiaal van uw onderdak doet er niet zoveel toe.
Vrijblijvende offerte aanvragenDe zorgvuldige opbouw van een sedumdak zorgt er bovendien voor dat de planten wortel kunnen schieten zonder uw onderdak te beschadigen en tegelijkertijd voldoende water krijgen. Er zijn wel grote verschillen tussen intensieve en extensieve groendaken. Die verschillen zijn van invloed op de eisen die het sedumdak aan uw onderdak stelt. Daarom gaan we hierna eerst op die verschillen in. Daarna lichten we de opbouw van een extensief groendak toe. Voor meer vrijblijvend advies kunt u terecht bij Groendaktotaal, uw specialist in extensieve groendaken zoals sedumdaken.
Een extensief groendak is eigenlijk gewoon uw achtertuin op uw dak. U heeft dan ervaring met snoeien, onkruid wieden en sproeien. Dat zult u ook op het dak van uw huis of schuur moeten doen wanneer u voor een intensief groendak kiest.
Extensieve groendaken vergen veel minder onderhoud dan intensieve groendaken. Ze bestaan meestal uit sedum (vetplanten) en worden dan sedumdaken genoemd. Soms zijn de vetplanten op een extensief groendak vermengd met grassen, kruiden en mossen. U hoeft vetplanten niet te snoeien en meestal ook geen water te geven. Alleen in extreem droge periodes kan het nodig zijn om ze te sproeien. En er groeit ook geen onkruid tussen het sedum.
Om de planten, struiken en bomen van een extensief groendak voldoende wortel te laten schieten en voeding te geven moet u op uw onderdak een dikke laag tuinaarde aanbrengen. Een sedumdak daarentegen krijgt u in kant en klare cassettes of matten aangeleverd, inclusief tuinaarde.
Een groendak is opgebouwd uit een substraatlaag (voedingslaag) met beplanting en daaronder een drainagelaag, een wortelwerende laag en een waterdichte laag. Die opbouw is op een houten dak niet anders dan op een grijs dak van beton of bitumen. Door uw groendak op deze manier zorgvuldig op uw houten dak op te bouwen, kan dat dak goed functioneren en beschermt u de dakbedekking.
Sedumdak zelf leggen? Volg dan de volgende stappen: