• groendak-totaal-008
 • groendak-totaal-007
 • groendak-totaal-006
 • groendak-totaal-005

Plantendak

Het is mogelijk om uw groendak van prachtige planten en vegetatie te voorzien. Op intensieve groendaken kan vegetatie worden geplant, waardoor het dak nog groener, kleurrijker en duurzamer wordt. Ziet u zo’n plantendak ook wel zitten? Lees gauw verder om meer te weten te komen over alle mogelijkheden en voordelen wat betreft plantendaken.

Wat is een plantendak?

Een plantendak is een intensief groendak. Een groendak met planten ziet er prachtig uit en is daarnaast ook nog eens zeer duurzaam. Plantendaken zijn groene daken die begroeid zijn met verschillende soorten planten. Dit kunnen zowel groene planten als kleurrijke bloemen en planten zijn. Staat u ervoor open om uw dak om te toveren tot een vrolijke, kleurrijke en duurzame plek? Kies dan voor een plantendak. Groendaktotaal kijkt denkt graag met u mee over de mogelijkheden.

Mogelijkheden wat betreft een plantendak

Een plantendak verbetert de biodiversiteit van de directe leefomgeving. Door de planten die op uw dak groeien, zullen prachtige insecten zoals bijen en vlinders aantrekken. Een groendak biedt basis voor verschillende plantsoorten, zoals:

 • Sedum is een soort vetplant met eigenschappen die voor een groendak ideaal zijn. Deze plantjes zijn licht in gewicht, nemen veel vocht op en zijn bijna onverwoestbaar. Sedum is heel geschikt voor uw plantendak en door de eigenschappen van deze planten, zullen deze veel bijen en prachtige vlinders aantrekken. Geniet van de zoemende bijen en kleurrijke vlinders die op uw plantendak met sedum afkomen.
 • Naast dat het mogelijk is om vetplanten in uw groendak kunt laten integreren, is het ook mogelijk om een plantendak aan te leggen met verschillende soorten kruiden. Kruiden op uw plantdak zien er mooi uit, ruiken lekker, trekken dieren aan en kunnen eventueel zelfs in de keuken gebruikt worden. Het is mogelijk om kruiden zoals salie, tijm, rozemarijn en bieslook op uw plantendak te laten groeien. Zo creëert u een mooi uitziende en lekker ruikende zomerse tuin op uw plantendak!
 • Grassen, bloemen en andere beplanting. Uiteraard is het ook mogelijk om diverse grassoorten, bloemen en grassen op uw groendak te laten groeien. Op een aantal plantendaken kunnen zelfs vaste planten, kleine struiken en bomen groeien. Op deze manier creëert u een fantastisch mooi dak om op uit te kijken. Dat biedt voordelen voor zowel uzelf als uw omgeving!

Offerte aanvragen

De voordelen van een plantendak

De groene invulling van daken door middel van een plantendak, biedt vele voordelen. Plantendaken brengen niet alleen visuele voordelen met zich mee omdat de groene gewaarwording prachtig is om naar te kijken. Andere voordelen van plantdaken, zijn namelijk:

 • Een plantendak absorbeert regenwater, waardoor deze dient als buffer bij hevige regenval. Hevige regenval is een gevolg van de gaande klimaatverandering en een plantendak biedt de oplossing op het gebied van het wegstromen van water.
 • Een plantendak is erg duurzaam. Niet alleen omdat een plantendak bijdraagt aan een groene omgeving, maar ook omdat een plantendak erg lang mee gaat. De levensduur van een plantendak is lang; de dakbedekking wordt door de planten en begroeiing goed beschermd waardoor uw dak maar liefst 2 à 3 keer langer meegaat dan een traditioneel dak.
 • Een plantendak bevordert de biodiversiteit. Eerder werd al benoemd dat een plantendak verschillende insecten aantrekt. Het dak trekt bijvoorbeeld hommels en bijen aan, die verantwoordelijk zijn voor de kruisbestuiving van andere planten. Dat is een win-winsituatie, want daardoor zal de biodiversiteit van de gehele buurt verhoogd worden.
 • Een plantendak is goed voor het milieu. Sedum en overige begroeiing zullen ervoor zorgen dat fijne stofdeeltjes en stikstof uit de lucht worden opgenomen en worden omgezet in zuurstof.

Meer weten over de mogelijkheden van plantendaken?

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van plantendaken? Wilt u weten welke voordelen deze groendaken nog meer te bieden hebben, of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden wat betreft planten op uw eigen dak? Neem gerust contact met ons op, Groendaktotaal denkt graag met u mee!

Meer weten?

Wij leveren degelijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Wij geven in onze offertes altijd vaste prijzen af zonder stelposten. Hierdoor geen verrassingen achteraf of tussentijds.

Waarom Groendaktotaal?

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Vakbekwaam dak- en gevelbegroeiing
 • Voor alle soorten daken een goede oplossing
 • Een goede partner voor totale dakrenovatie
 • De klant staat centraal
 • Groendaktotaal, het adres voor een groendak, sedumdak, sedum dakbedekking of sedummatten

Contactgegevens

Groendaktotaal
Schippersweg 2
7448 RT Haarle
info@groendaktotaal.nl