• groendak-totaal-005
 • groendak-totaal-006
 • groendak-totaal-007
 • groendak-totaal-008
 • Home
 • Hoe onderhoud ik mijn Sedumdak?

Onderhoud Sedumdak

Eén van de vele voordelen van sedumdaken is dat een sedumdak onderhoudsvriendelijk is. Een sedumdak is een groen dak dat begroeid is met sedumplantjes. Wij leggen u graag meer uit over het onderhoud van een sedumdak. Mocht u zich afvragen, “hoe onderhoud ik mijn sedumdak?”, lees dan verder om alles te weten te komen over dit type groendak.

Gemakkelijk zelf een sedumdak onderhouden

Een sedumdak is erg onderhoudsvriendelijk en vaak zelfs zo goed als onderhoudsvrij. Het is gemakkelijk om zelf een sedumdak bij te houden, zelfs wanneer u zelf niet over groene vingers beschikt. Het enige wat eigenlijk echt benodigd is, is af en toe bijvoeden, plantresten verwijderen en zo nu en dan de regenwaterafvoer schoonmaken. Dit zijn vrij simpele taken, dus is het voor een ieder goed te doen. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat u voor sommige werkzaamheden even het dak op moet. Mocht u dit liever niet doen, dan kunt u uiteraard ook een expert inschakelen om deze werkzaamheden periodiek voor u uit te voeren.

Binnen 1 dag uw persoonlijke offerte!

Offerte aanvragen

Hoe onderhoud ik een sedumdak?

Het onderhoud van een groen sedumdak vereist weinig tijd, geld en moeite. Zelfs wanneer het een lange periode droog is geweest, hoeft u de verplanten niet te sproeien. Dit komt omdat de sedumplantjes in staat zijn om zelf vocht op te nemen en ruim drie weken weten vast te houden. Op onze professioneel aangelegde daken krijgt onkruid weinig kans dus daar heeft u gelukkig (bijna) geen omkijken naar. Waar u wel rekening mee moet houden, zijn de volgende aandachtspunten:

 • Wij raden aan om uw sedumdak één keer per jaar bij te voeden met een speciale meststof. Mocht u het idee hebben dat de beplanting wat terugloopt, dan is het een goed idee om deze bij te voeden met behulp van mest. Gebruik een speciale sedumbemesting, daardoor zal de levensduur van de beplanting worden verlengd. Standaard meststof kan het sedum namelijk doden.
 • Mocht er toch onverhoopt onkruid tussen de sedummat groeien, verwijder dit dan tijdig. Dit geldt ook voor dode plantresten, boomblaadjes en overige rommel dat op uw sedumdak terecht is gekomen. Voer deze stap minstens twee keer per jaar uit. Mocht u veel bomen in de buurt van uw dak hebben staan, zorg dan dat u minstens vier keer per jaar de rommel van uw dak verwijdert.
 • De rommel op uw sedumdak, evenals bladeren of stukjes sedum kunnen gaan vastzitten in de regenwaterafvoer. Zorg er daarom voor dat u af en toe de waterafvoer schoonmaakt, wij raden aan om deze taak wat betreft het onderhoud van een sedumdak ongeveer twee keer per jaar uit te voeren.

Simpel, toch? Veel onderhoud heeft een sedumdak absoluut niet nodig. Houd goed in de gaten of de regenwaterafvoer nog schoon is, of er rommel op uw dak ligt en zorg dat u heel af en toe de sedumplantjes bemest en voor de rest is een sedumdak onderhoudsvrij. Ideaal!

bemesting voor uw sedumdak

Wanneer u één of twee keer per jaar het sedumdak op gaat, is het belangrijk om de sedummat goed te bemesten. In de speciale sedumbemesting zitten voedingsstoffen die speciaal bedoeld zijn voor sedumplanten. Deze voeding werkt ontzettend lang waardoor dit slechts af en toe benodigd is. Wij adviseren om minimaal één keer per jaar uw sedumplanten te voorzien van extra voeding. Gebruik daarvoor niet teveel mest, de hoeveelheid ligt aan de dikte van de sedummat.

Gemakkelijk te onderhouden sedumdak en andere voordelen

Naast de voordelen op het gebied van onderhoud, biedt een sedumdak ook voordelen op het gebied van regenafvoer, isolatie, een duurzame omgeving, een schonere lucht, het verminderen van omgevingsgeluid en nog veel meer. Bent u al overtuigd van een sedumdak? Bekijk onze mogelijkheden en neem contact op Groendaktotaal. Wij helpen u graag!

Meer weten?

Wij leveren degelijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Wij geven in onze offertes altijd vaste prijzen af zonder stelposten. Hierdoor geen verrassingen achteraf of tussentijds.

Waarom Groendaktotaal?

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Vakbekwaam dak- en gevelbegroeiing
 • Voor alle soorten daken een goede oplossing
 • Een goede partner voor totale dakrenovatie
 • De klant staat centraal
 • Groendaktotaal, het adres voor een groendak, sedumdak, sedum dakbedekking of sedummatten

Contactgegevens

Groendaktotaal
Schippersweg 2
7448 RT Haarle
info@groendaktotaal.nl