• groendak-totaal-006
 • groendak-totaal-005
 • groendak-totaal-007
 • groendak-totaal-008

Grasdak

Een grasdak is een bepaald type groendak; bij een grasdak is het dak begroeid met gras. De grassen waarmee het dak beplant is, zijn stevige siergrassen die niet iedere week gemaaid moeten worden. Een vorm van onderhoud waar u bij een grasdak wel rekening mee zou moeten houden, is het terugsnoeien van de grassen wanneer het voorjaar begint. Meer weten over grasdaken? In deze tekst vertellen we u alles over groene grasdaken!

Wat is een grasdak?

Groendaktotaal is gespecialiseerd in verschillende typen groendaken, waaronder sedumdaken. Een groendak is een dak dat is voorzien van een bepaald soort vegetatie. Dit zouden grassen, kruiden, vetplanten of een andere soort vegetatie kunnen zijn. Een sedumdak is dus een type groendak; bij een sedumdak is het dak voorzien van een grassoort. De natuur helpt om gezonder te blijven, het is bewezen dat groen een positief effect heeft en daarom kan een sedumdak helpen bij het verbeteren van uw leefomgeving. Een groendak met gras kan op verschillende soorten daken worden toegepast, of u nu op zoek bent daar een groen sedumdak voor uw tiny house, overkapping, afdak, woning of kantoor; wat betreft gras daken is er ontzettend veel mogelijk en Groendaktotaal helpt u daar graag bij!

Een grasdak; een intensief groendak

In vele gevallen kan een grasdak als een intensief groendak bestempeld worden. Een intensief groendak houdt in dat u dit dak kunt vergelijken met een tuin. Deze vergelijking wordt gemaakt omdat bij een intensief groendak, in dit geval een grasdak, vaak enige vorm onderhoud vereist is. Het onderhoud van een grasdak bestaat uit water geven, snoeien, bemesten en het wieden van onkruid, dit is ongeveer hetzelfde als bij een normale tuin. Echter, zoals al eerder werd benoemd, wordt het grasdak beplant met een stevig siergras dat niet iedere week gemaaid dient te worden. Houdt er dus rekening mee dat een grasdak enige vorm van onderhoud vereist; meer dan een extensief groendak, maar zeker niet veel meer dan een gewone tuin. Omdat het grasdak vaak wordt vergeleken met een gewone tuin, kan dit type groendak ook wel een daktuin of tuindak worden genoemd.

Offerte aanvragen

De voordelen van een grasdak

Een grasdak biedt, net als andere soorten groendaken, zoals een sedumdak, vele voordelen. Een aantal voordelen van een gras dak, zijn:

 • Een grasdak kan de geluids- en warmte isolatie verbeteren. Een grasdak heeft invloed op de geluidsreductie en door het gras kan de warmte isolatie van de dakconstructie worden verbeterd.
 • Een grasdak brengt de natuur dichterbij, vooral in een bebouwde omgeving is het fijn om dankzij een grasdak toch tijd tussen het groen door te kunnen brengen.
 • Een grasdak is duurzaam op meerdere manieren. Een groendak gras draagt bij aan de verduurzaming van het klimaat; een grasdak toont aan dat u als eigenaar bewust bezig bent met het milieu en daarnaast is een gras dak duurzaam doordat deze erg lang meegaat. De levensduur van de dakbedekking wordt door de begroeiing namelijk verlengd.
 • Ook wat betreft regen en water, biedt een grasdak voordelen. Een groendak met gras kan namelijk wateroverlast beperken en daarnaast is dit dak met gras in staat om bepaalde stoffen uit vervuild regenwater te filteren.

Een grasdak biedt dus meerdere voordelen op het gebied van uiterlijk en uitstraling, milieu, duurzaamheid, isolatie en meer.

Grasdak aanleggen door Groendaktotaal

Groendaktotaal is uw specialist, leverancier en installateur op het gebied van groene daken en grasdaken. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van een grasdak op uw woning, kantoorpand of overkapping? Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek contact met ons op. Dankzij ons vakmanschap leggen wij een kwalitatief hoogwaardig grasdak aan, welke ook nog eens goed betaalbaar is. Groendaktotaal helpt u graag met uw wens voor een grasdak!

Meer weten?

Wij leveren degelijke, veilige en kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Wij geven in onze offertes altijd vaste prijzen af zonder stelposten. Hierdoor geen verrassingen achteraf of tussentijds.

Waarom Groendaktotaal?

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Vakbekwaam dak- en gevelbegroeiing
 • Voor alle soorten daken een goede oplossing
 • Een goede partner voor totale dakrenovatie
 • De klant staat centraal
 • Groendaktotaal, het adres voor een groendak, sedumdak, sedum dakbedekking of sedummatten

Contactgegevens

Groendaktotaal
Schippersweg 2
7448 RT Haarle
info@groendaktotaal.nl